Eventprofessionals bedenken drive-in uitvaart

Eventprofessionals bedenken drive-in uitvaart

Als gevolg van de corona-maatregelen mogen nu slechts 30 personen aan een uitvaartdienst deelnemen. Afscheid op Afstand komt met een uniek, nieuw drive-in uitvaartproduct. Het concept is ontwikkeld door van Rossum Facilities en Eventerim, in nauwe samenwerking met van der Maarel Eventstyling, Vanzantenhal en Dunweg uitvaartzorg.  


Van zodra de huidige maatregelen versoepelt worden en de corona-overgangsfase ingaat zal de organisatie, naast het nu gangbare aantal gasten, op meerdere locaties in Nederland 100% veilige drive-in uitvaartdiensten voor grotere groepen faciliteren. De extra mensen kunnen dan samen met de familie, maar vanuit hun eigen auto en via een radio FM-frequentie, de uitvaart bijwonen en volgen. De uitvaartlocaties blijven ook gewoon beschikbaar voor kleinere groepen en indoor drive-throught's.


Dinsdag opende de eerste tijdelijke uitvaartlocatie in de Vanzantenhal in Nieuw-Vennep. Voor extra capaciteit in de metropool regio Amsterdam is er een samenwerking met EXPO Haarlemmermeer afgesloten. De komende weken zullen er ook locaties in de Werkspoorkathedraal in Utrecht, in Den Haag en Brabant worden ingericht. Optimale beleving

De stijlvolle ingerichte uitvaartlocaties worden allen voorzien van een groot podium en dertig comfortabele stoelen. Op basis van de aanvraag en wens van de cliënt kunnen de ruimtes achter de stoelen worden aangevuld met personenauto's. Naar verwachting zullen er vooralsnog twee inzittenden per auto worden toegestaan. In Nieuw-Vennep levert dat binnen dit concept maximaal 48 extra gasten op.  


Uiterlijk 30 minuten voor aanvang van een dienst, zullen bestuurders met hun auto op nauwgezette wijze naar hun parkeerplek worden begeleid. De auto's zullen in verschillende rijen op 1.5 meter afstand van elkaar worden opgesteld. 


In elke locatie zal op het podium een baar voor de kist worden opgesteld. Daarnaast is er voldoende ruimte beschikbaar voor een katheder, bloemen, sprekers, artiesten en eventuele instrumenten. De locaties en podia zijn rolstoeltoegankelijk. 


De aula wordt voorzien van twee grote projectieschermen en verschillende ledschermen. Bovendien worden er op alle locaties professionele livestream voorzieningen aangebracht, om ook de onoverkomelijke 'thuisblijvers' zo optimaal mogelijk bij een uitvaartdienst te kunnen betrekken.          


Alle uitvaarten worden onder de grootst mogelijke zorg en in nauwe samenspraak met de deelnemende uitvaartondernemers voorbereid en uitgevoerd. Hiervoor zijn speciale handleidingen en (veiligheid)procedures opgesteld en specifieke afspraken gemaakt t.b.v. cateringvoorzieningen, toiletbezoek, condoleance, traffic control, ontruimings- en/of calamiteitenmanagement.   


Buiten het hierboven omschreven drive-in concept is het ook mogelijk de ruimtes met alleen stoelen in te richten. Met een afstand van 1.5 meter tussen de stoelen biedt de kleinste locatie dan alsnog aan 160 gasten plaats. 


Aansluitend aan de uitvaartdienst worden overledenen in besloten kring gecremeerd of begraven. 


De drive-in uitvaarten zijn schaalbaar. De locaties zijn in nauwe samenspraak ook voor andere gecertificeerde uitvaartorganisaties beschikbaar. 

Bron: Foto: Aad Nieuwland

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Kosmopolitan
We bring you the festival feeling at home!
Kosmopolitan|02 June 2020

Jammer & helaas …

Het festivalseizoen 2020 zal een mager beestje worden in nasleep van het Corona-virus.

We kunnen hiermee trachten te leren leven en te aanvaarden of ons niet laten doen, de moed bijeen schrapen en ons eigen festival thuis opzetten …

#FESTIVALATHOME  biedt jullie een kant-en-klare oplossing aan om een festival bij jullie thuis op te zetten op volgende data:


ZATERDAG 18 JULI 2020

ZONDAG 19 JULI 2020

ZATERDAG 25 JULI 2020

ZONDAG 26 JULI 2020


Dus, je leest het goed: jullie eigen festival bij jullie thuis is geen droom maar realiteit binnen een aanvaardbaar budget waarvoor wij 3 formules, DREAM/HEAVEN & PARADIS  hebben samengesteld en terug te vinden ...

Lees meer

Like Comment

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures