Word op 4 maanden tijd expert in event en impactanalyse

Word op 4 maanden tijd expert in event en impactanalyse

De evenementensector in België wordt steeds professioneler. Toch zijn buikgevoel en ervaring vaak doorslaggevend bij de organisatie van een evenement, door het gebrek aan middelen, mankracht en tijd.

 

Hoe kan je toch een impactvol evenement organiseren? Hoe kan je op een objectieve manier voorspellingen en metingen doen, en verbeteringen aanbrengen? Word een expert in events en impactanalyse!

 

Het postgraduaat Event Academy is een compacte, praktijkgerichte opleiding waarin je de publieke impact van evenementen leert voorspellen, meten en verbeteren. Al na vier maanden stap je buiten met een gedetailleerde analyse én een duidelijk plan voor impactvolle(re) evenementen. Je leert een evenementenaanbod creëren dat beter afgestemd is op burger en maatschappij, en de doelstellingen van de stad of gemeente waarin het wordt georganiseerd.

 

Je vertrekt vanuit de kennis van het expertisecentrum Publieke Impact. Je ontwikkelt snel een brede en geïntegreerde kijk op evenementen en hoe die een verbindende rol kunnen spelen in het evenementenbeleid. Zo verhoog je je kansen op impact en succes. De focus ligt op de uit onderzoek ontwikkelde ROI-methodologie (return on investment) voor events. Met online tools ga je de emotionele, symbolische, economische en functionele waarde van je event in kaart brengen en vergroten.

 

 

Voor wie?

Voor event professionals in de (non-) profitsector, en steden en gemeenten (publieke sector).

 • Profitsector
  Als commerciële eventorganisator in B2B of B2C werk je vaak met steden en gemeenten samen om toestemming te krijgen voor de organisatie van je event, de handhaving van de openbare orde, logistieke en/of financiële ondersteuning, ... Bovendien wordt ook in de profitsector de publieke meerwaarde van evenementen alsmaar belangrijker. In dit postgraduaat leer je de publieke meerwaarde op een objectieve wijze berekenen en afstemmen op de betrokken stad of gemeente.
 • Non-profitsector
  Voor non-profitorganisaties (vzw's) is de maatschappelijke relevantie van (publieks)evenementen cruciaal. In dit postgraduaat leer je op een systematische, transparante en onderbouwde manier de impact van je event meten, voorspellen en verbeteren.
 • Publieke sector
  Onze steden en gemeenten zijn de facilitator bij uitstek en vaak ook zelf organisator van de ruim 77.000 evenementen die jaarlijks in België georganiseerd worden. Dit postgraduaat is dan ook op het lijf geschreven van diverse medewerkers bij lokale overheden, niet alleen event- en vrijetijdscoördinatoren maar ook medewerkers die vanuit de diensten cultuur, toerisme, economie, jeugd, sport, communicatie, (city)marketing ... bij evenementen betrokken zijn.

 

Expert-docenten

 • 12 expert-docenten delen hun kennis en gaan met jou in gesprek.
 • Het docententeam bestaat uit gastdocenten, KdG-docenten en docent-onderzoekers van ons expertisecentrum Publieke Impact.
 • Je leert ook veel van je peers, zowel tijdens de les- als coachingsdagen.
 • Docent-onderzoekers staan borg voor 20 uur persoonlijke begeleiding met het accent op jouw beroepscase.
www.kdg.be/event-academy

Bron: Foto: Jasper Léonard

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

TIP! - Welke vergunningen heb ik nodig om een evenement te organiseren?

TIP! - Welke vergunningen heb ik nodig om een evenement te organiseren?

Coronabarometer voor evenementen in de maak

Coronabarometer voor evenementen in de maak

Van Ranst: "Festival deze zomer? Ik zie nu geen redenen waarom niet"

Van Ranst: "Festival deze zomer? Ik zie nu geen redenen waarom niet"

Advertenties