Geluidshinder op je evenement? Al eens gedacht aan een mobiele geluidswand?

Geluidshinder op je evenement? Al eens gedacht aan een mobiele geluidswand?

Hoe voorkom je als festivalorganisator geluidsoverlast voor de omgeving? Bakker Groep Coevorden heeft de oplossing: een tien meter hoge geluidswand. Deze stevige mobiele muur is oorspronkelijk ontwikkeld om het lawaai van boringen in olie- en gasputten binnen de perken te houden voor de omwonenden.

 

Waarom zou deze muur niet hetzelfde kunnen doen bij festivals en evenementen, dacht men bij Bakker Groep Coevorden. Uit metingen blijkt dat de soundwall tot twintig decibel reduceert. Vorig jaar heeft het bedrijf een eerste keer deze geluidsbeperkende muur geplaatst op het Woo Hah-festival in de Spoorzone in Tilburg. De muur vermindert niet alleen het aantal decibels richting de directe omgeving, maar kan ook ingezet worden om de soundclash tussen verschillende podia te vermijden.

 

Zo een 10 meter hoge muur plaatsen, dat vraagt toch wat tijd? Dat valt mee, volgens Patrick Balster van Bakker Groep Coevorden: "We hebben een vaste ploeg specialisten die de wand vlot neerzet, aan een snelheid van ongeveer 50 tot 75 meter per dag. Wat wel noodzakelijk is, is dat we een vrije toegang hebben tot de locatie waar we de muur neerzetten want er komt een mobiele kraan aan te pas. Ook moet het terrein redelijk vlak en stabiel zijn."

 

 

Crowdcontrol

Tegelijkertijd kan de wand ook dienen voor crowdcontrol, om bezoekers in een bepaalde richting te leiden. Ook aan de veiligheid is gedacht, bij een calamiteit moeten mensen vlot weg kunnen vluchten. De muur heeft panelen waar nooddeuren in gemonteerd zijn die als vluchtweg kunnen dienen. De deuren zijn uitgerust met een pushbar, de deuren klappen dus vlot open tijdens een noodgeval.

 

Bekijk ook het eventplanner.tv interview over de mobiele geluidswand of klik door naar de bedrijfspagina van Bakker Groep Coevorden voor meer informatie.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures