Maak je klaar om het eventplanner.eco-label te behalen

Maak je klaar om het eventplanner.eco-label te behalen

De eventsector bevindt zich op een cruciaal moment waarop duurzaamheid de trend overstijgt en een essentiële praktijk wordt. Met de introductie van het eventplanner.eco-label hebben we een belangrijke stap gezet in de richting van het verankeren van duurzaamheid in de kern van elk evenement dat we beïnvloeden.


Dit label is niet zomaar een initiatief; het is een belofte voor echte, uitvoerbare duurzaamheid die verder gaat dan het oppervlakkige niveau.



eventplanner.eco uitgelegd

Het eventplanner.eco-label, een label voor eventleveranciers en -locaties, staat voor onze inzet om ervoor te zorgen dat elk evenement niet alleen een blijvende indruk achterlaat, maar ook een positieve impact heeft op onze planeet. We gaan voorbij aan traditionele inspanningen op het gebied van duurzaamheid, zoals het terugdringen van het plasticgebruik of het bevorderen van groen reizen. In plaats daarvan concentreren we ons op uitgebreide duurzaamheidseffectbeoordelingen die elk element van de toeleveringsketen van evenementen onder de loep nemen.



Een alomvattend raamwerk voor duurzaamheid

Het bereiken van echte duurzaamheid vereist het onderzoeken van een breed scala aan praktijken, van energiebesparing en afvalbeheer tot ethische inkoop en positieve gevolgen voor de gemeenschap. Het eventplanner.eco-label zet een robuust raamwerk van duurzaamheidscriteria uiteen, ontworpen om significante, duurzame transformaties te inspireren en mogelijk te maken in de manier waarop eventleveranciers en -locaties opereren.



Vereisten voor het eventplanner.eco-label

Nu de officiële uitrol van eventplanner.eco nadert (officiële lancering verwacht in 2025), onthullen we de specifieke vereisten voor het verkrijgen van dit onderscheidende label. De criteria zijn zo opgesteld dat ze zowel rigoureus als realistisch zijn en eventlocaties en leveranciers uitdagen om duurzame praktijken op zinvolle wijze in hun bedrijven te integreren. De eisen zijn erop gericht essentiële duurzaamheidsgebieden te bestrijken, waaronder milieuvriendelijke aanbestedingen, het minimaliseren van de CO2-voetafdruk en het bevorderen van inclusiviteit en economische verantwoordelijkheid.


Door deel te nemen draag je niet alleen bij aan een groenere planeet, maar positioneer je jezelf ook als leider op het gebied van duurzame eventplanning.



Jouw deelname is cruciaal

De reis naar duurzaamheid is een gezamenlijke inspanning en jouw inbreng is cruciaal. Door de initiële vereisten voor het eventplanner.eco-label te delen, nodigen we je uit om te beginnen met de voorbereiding, om jouw huidige werking te beoordelen en om de veranderingen voor te stellen die nodig zijn om in lijn te komen met de eventplanner.eco-richtlijnen. We moedigen je ook aan om feedback te geven, zodat we het label kunnen verfijnen en perfectioneren, zodat het echt de behoeften en ambities van de sector weerspiegelt.



Een verenigd pad vooruit

De introductie van het eventplanner.eco-label luidt een nieuw tijdperk in de evenementenbranche in – een tijdperk waarin duurzaamheid niet alleen een optie is, maar een bepalend kenmerk van alle betrokken partijen. Voor organisatoren fungeert dit label als een cruciaal hulpmiddel bij het selecteren van de juiste partners, zodat elk aspect van hun evenement aansluit bij de beste duurzaamheidspraktijken.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe vermijd je event clichés en bouw je een waardevol event?

Hoe vermijd je event clichés en bouw je een waardevol event?

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Gratis festivals hebben het moeilijk door gestegen kosten: "Je kan het bijna niet rondkrijgen"

Gratis festivals hebben het moeilijk door gestegen kosten: "Je kan het bijna niet rondkrijgen"

Advertenties