11 miljoen euro voor Nederlandse eventsector, gemiddeld 14.000 euro per bedrijf

11 miljoen euro voor Nederlandse eventsector, gemiddeld 14.000 euro per bedrijf

Het Nederlandse kabinet heeft een half miljard euro extra vrijgemaakt voor noodsteun aan bedrijven tijdens de coronacrisis. Onderdeel daarvan is 11 miljoen euro voor de eventsector.


De extra pot geld is een aanvulling op het derde steunpakket. "Het derde steunpakket is al zo ontworpen, dat het gebruik ervan meebeweegt met omzetverlies. Kort gezegd: hoe meer omzetverlies, hoe meer steun. Het verschil tussen wel en geen strenge maatregelen kan oplopen tot vele miljarden aan extra overheidssteun. De maatregelen die het kabinet vandaag aankondigt, zijn een aanvulling op dat derde steunpakket. Bepaalde sectoren, zoals de horeca en evenementen, worden zeer hard geraakt door de huidige gedeeltelijke lockdown, na al maandenlang gebukt te zijn gegaan onder de gevolgen van het virus. Het kabinet geeft daarom extra steun aan getroffen bedrijven. In totaal is ongeveer een half miljard euro gereserveerd voor deze aanvullingen."


"De TVL is bedoeld om ondernemers te helpen met het betalen van hun vaste lasten, zoals huur, terwijl er veel minder geld wordt verdiend. Tot nu was de TVL beperkt tot een aantal sectoren, maar het kabinet heeft besloten om de TVL tijdelijk open te stellen voor alle sectoren."



11 miljoen euro, 14.000 euro per bedrijf

Omdat evenementen zoals festivals deze zomer niet door konden gaan, krijgt de evenementensector nu eindelijk specifieke steun. Net als de horecabranche gaat het om een eenmalige extra vergoeding voor ongeveer 800 ondernemers, die gemiddeld 14.000 euro krijgen. In totaal is 11 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de regeling. 


Het is echter nog onduidelijk voor welke bedrijven het extra pakket dan precies bedoeld is. Worden enkel de festivalorganisatoren en toeleveranciers geviseerd? Of kunnen ook bedrijven in de bredere eventsector gebruik maken van de regeleling. We updaten dit artikel van zodra meer details bekend zijn.


Het eerder aangekondigde Time Out Arrangement krijgt ook verdere vorm. "Dat stelt ondernemers in staat om hun bedrijf tijdelijk in een soort winterslaap te brengen. Wanneer de situatie weer verbetert, kunnen zij snel weer van start gaan. Op die manier hoeven in de kern gezonde bedrijven geen faillissement aan te vragen met alle gevolgen van dien. Het kabinet werkt dit nu verder uit in de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA)."

Bron: AD.nl, Rijksoverheid

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe vermijd je event clichés en bouw je een waardevol event?

Hoe vermijd je event clichés en bouw je een waardevol event?

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Gratis festivals hebben het moeilijk door gestegen kosten: "Je kan het bijna niet rondkrijgen"

Gratis festivals hebben het moeilijk door gestegen kosten: "Je kan het bijna niet rondkrijgen"

Advertenties