3 AV-ideeën voor jouw congres

3 AV-ideeën voor jouw congres

Exit saaiheid en voorspelbaarheid. Enter iets bijzonders om het je congresgangers naar hun zin te maken en hen een inspirerende (leer)omgeving te bieden. Ontdek hier enkele gemakkelijk te implementeren en originele ideeën.

 

Parkeren, registreren, gaan zitten en luisteren, een koffie drinken en terug naar de zitplaats. Lunch, luisteren, nog een koffie en dan naar huis. Het congres dat jij wilt organiseren, ziet er een ‘tikje’ anders uit. Je bent op zoek naar belevingen, personalisatie, verrassende effecten en authenticiteit om het je gasten naar hun zin te maken. Audiovisuele oplossingen kunnen je daarbij flink helpen. We zetten enkele frisse ideeën op een rij:

 

 

Idee 1: Een podiumbrede LEDwall

The bigger, the better? Met een podiumbrede LEDmuur zal je op je congres scoren! Presentaties, (live) beelden en video’s, ze laten een veel grotere indruk na in een XXL-formaat. Zeker en vast als ze ook nog eens uitgezonden worden in een hoge resolutie met haarscherpe beelden tot gevolg. Ken je de LT Series? Dat is de nieuwe norm voor modulaire LEDwalls. Ontwikkeld in België en helemaal afgestemd op de noden van innovatieve congresorganisatoren.

 

 

Idee 2: Gigantische LCD schermen in de break-outrooms

Vaak zal je tijdens je congres in afzonderlijke vergaderruimtes nog aparte sessies organiseren. Een betrouwbaar, professioneel LCD scherm op een statief is snel geplaatst in deze break-outrooms en de presentator kan op een eenvoudige manier zijn laptop verbinden met het scherm. Maar wat dacht je van een XXL-ervaring? Er zijn ook zeer grote 98” LCD schermen op de verhuurmarkt. Even gemakkelijk aan te sturen dan hun kleinere broers. En voor de liefhebbers van interactiviteit: deze schermen bestaan ook in touch-versies. De ‘mega-tablets’ bieden een schat aan nieuwe presentatiemogelijkheden. Dat kon Ivan De Vadder al tonen tijdens de verkiezingsshow van de VRT in oktober jl.

 

 

Idee 3: Live brainstormen

Van saaie one-way presentaties (geeuw) naar co-creatieve sessies? Ook dat kan! Huur een digitale flip waarop de presentator(s) of het publiek live hun ideeën tekenen of schrijven. Je kunt het resultaat ook direct tonen op grote scherm van het congres. Als dat niet realtime is!

 

Heb je hulp nodig bij het realiseren van je ideeën voor je volgende congres? Doe een beroep op Novid. Deze audiovisuele specialist uit Waarloos heeft niet alleen 15 jaar ervaring op de teller, zij verwezenlijkten al heel wat mooie projecten voor bedrijfscongressen en congresorganisatoren.

www.novid.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

3 goede redenen om reviews te plaatsen

3 goede redenen om reviews te plaatsen

Het burlen van de herten in de herfst: een heus openluchttheater!

Het burlen van de herten in de herfst: een heus openluchttheater!

Locatietip Arnhem: Eventlocatie Venue13 organiseert bezichtigingsdag

Locatietip Arnhem: Eventlocatie Venue13 organiseert bezichtigingsdag

Advertenties