Wat kan de eventbranche leren van de olie-industrie?

Wat kan de eventbranche leren van de olie-industrie?

Altijd leerrijk om eens over het muurtje te kijken. Deze keer doen we dat bij de olie-, gas- en geothermie-industrie. Dat lijkt misschien ver-van-ons-bed, maar in deze sector gebruiken ze iets dat ook heel handig is bij evenementen.

 

Bakker Groep Coevorden levert een totaalpakket van diensten voor de olie-, gas- en geothermie-industrie. Dit soort activiteiten produceert vaak veel lawaai. Om die herrie te beperken, ontwikkelde het bedrijf een tien meter hoge en mobiele geluidswand. Het concept gaat ondertussen al 30 jaar mee.

 

 

 

Toen het Woo Hah-festival in de Beekse Bergen twee jaar geleden op instructie van de lokale overheid geluidbeperkende maatregelen moest treffen, bleek die mobiele soundwall de perfecte oplossing. De muur vermindert niet alleen het aantal decibels richting de directe omgeving (volgens metingen tot 20 decibel minder), de soundwall kan ook ingezet worden om de soundclash tussen verschillende podia te vermijden.

 

 

Veiligheid eerst

Veiligheid is een prioriteit in de zware industrie. Maar ook in de evenementenbranche moeten bezoekers bij een noodgeval vlot weg kunnen. De mobiele geluidsmuur heeft panelen met nooddeuren die kunnen dienen als vluchtweg. De deuren zijn voorzien van een pushbar, ze klappen dus vlot open. De mobiele wand is bij evenementen ook handig voor crowdcontrol: om bezoekers in een bepaalde richting te leiden, om een doorlooproute te creëren tussen verschillende area’s of om verschillende zones van elkaar af te schermen.

 

Wil je meer weten of deze geluidsmuur ook geschikt is voor jouw evenement of festival? Bekijk het interview over de geluidsmuur van Kevin met Patrick Balster van Bakker Groep Coevorden of contacteer het bedrijf.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Training Online & Hybride Eventmanagement (6 x 2 uur online)

Training Online & Hybride Eventmanagement (6 x 2 uur online)

Eventsector is verbijsterd en rekende op meer, veel meer

Eventsector is verbijsterd en rekende op meer, veel meer

Opnieuw outdoor teambuildings in Oostende

Opnieuw outdoor teambuildings in Oostende

Advertenties