Lijn knapt bij dropzone op evenement: man valt 8 meter naar benedenLijn knapt bij dropzone op evenement: man valt 8 meter naar beneden

Bij het evenement Truckfestijn in het Nederlandse dorp Balkbrug (provincie Overijssel) is een 27-jarige man gewond geraakt. De webbing (speciale lijn) van een dropzone knapte, waarna hij van 8 meter hoogte ten val kwam.

 

Het slachtoffer is door de EHBO gestabiliseerd en per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Op dat moment was de man bij kennis. Een opgeroepen traumahelikopter bleek niet nodig. Volgens de krant de Stentor heeft de man meerdere botten gebroken, maar heeft hij voor zover bekend geen ernstig hersenletsel opgelopen.

Op het moment van het ongeval waren er 'enkele honderden' mensen en vele tientallen vrachtwagens op het terrein. Namens de organisatie van het Truckfestijn verklaarde Raymon Koggel aan AD.nl 'verbijsterd' te zijn. "We zijn natuurlijk enorm geschrokken. Veel mensen hebben het zien gebeuren. Er is meteen een tent voor slachtofferhulp ingericht."

 


"Enorm geschrokken"

De attractie is van verhuurbedrijf Action Events. In een reactie op het ongeval met een van zijn attracties zegt directeur Gerard Wielenga van Action Events aan de krant 'enorm geschrokken' te zijn. En dat geldt ook voor zijn medewerkers die de Drop Zone bedienden. "Ze waren aangeslagen maar ze hebben alle procedures keurig opgevolgd. Hen treft geen schuld", zegt Gerard.

 

Aan onze redactie liet Gerard weten: "Zoals je weet moeten alle attracties in Nederland gekeurd zijn door de TUV en voldoen aan alle veiligheids eisen van de NVWA. Bij de dropzone was dit allemaal het geval.  Alle procedures op locatie zijn nauwlettend gevolgd zoals ook ter plaatse door de NVWA is geconstateerd. De dropzone werkt met een auto belay systeem, wat uit Amerika afkomstig is. Een speciale trommel laat personen na het verlaten van de manbak na een korte vije val afremmen zodat zij langzaam naar de grond zakken. De speciale webbing of lijn waar de personen aan vast zitten hoort bij het belay systeem . Deze webbing is door de fabrikant tot 600 sprongen gegarandeerd en mag worden gebruikt voor personen tot 130 kg. Het slachtoffer woog minder. Wij hadden in balkbrug een nieuwe webbing met 0 sprongen. Al na 10 sprongen is deze webbing in 1 keer volledig afgescheurd. Voor ons een raadsel en onderzoek (wat door de NVWA wordt uitgevoerd) zal hopelijk duidelijk verschaffen hoe dit mogelijk is. Waarschijnlijk een fabrikage fout in deze webbing, een andere verklaring hebben wij er op dit moment niet voor."

Het festival werd gisternamiddag na de feiten stilgelegd. De organisatie heeft beslist om de dag erna wel verder te zetten.

Bron: HLN 9/7 via License2Publish - Foto: stockbeeld iStockPhoto - 10-07-2017

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

10 goede gewoontes van succesvolle eventplanners10 goede gewoontes van succesvolle eventplanners
Events organiseren in New York: do's-and-don'tsEvents organiseren in New York: do's-and-don'ts
BREAKING: vakbeurs Event stoptBREAKING: vakbeurs Event stopt
Advertenties

In de kijker

Beste eventlocatie? Top leveranciers?

Beste eventlocatie? Top leveranciers?

Wie verdient het 'eventplanner Certificate of Excellence'? Help jouw favoriet op weg met een review.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Monday
Meer weer

Vacatures

 1. 21-09Travel Designer België
  FAME Travel Designers
  Antwerpen
 2. 13-09Sales Manager eventplanner.be - België
  Pink Minds Media bvba
  Antwerpen
 3. 11-09Sales/Account Manager
  Kortrijk XPO nv
  West-Vlaanderen