Ledschermen bieden organisatoren nieuwe mogelijkheden

Ledschermen bieden organisatoren nieuwe mogelijkheden

Sinds de introductie van de hoge resolutie ledschermen kiezen steeds meer eventorganisatoren voor led in plaats van projectie. De technologie evolueert met de snelheid van het licht en biedt steeds meer nieuwe toepassingen voor productlanceringen, boardmeetings en beurzen.

 

"Deze technologie heeft als voordeel dat je geen rekening moet houden met lichtinval op je scherm of met mensen die in de straal van de projector lopen", weet Wouter Van Beirendonck van Novid, de specialist in verhuur en verkoop van audiovisueel materiaal. De waaier artikelen en toepassingen die Novid aanbiedt wordt dan ook steeds breder.

 

 

Transparante LED voor vitrines

Zo heeft Novid frisse ideeën voor retail en brand-activation. "Voor wie in de vitrine de aandacht van voorbijgangers wil trekken, hebben we de transparante ledschermen in ons gamma. Dit indoor ledscherm met hoge lichtopbrengst toont met eender welke lichtinval jouw boodschap in de beste omstandigheden. Het allergrootste voordeel van dit scherm is echter dat het géén zwarte muur bouwt in je vitrine. Je kijkt er van binnen naar buiten gewoon", legt Van Beirendonck uit.

 

Ijskast met een boodschap

Een topper voor een beursstand of brand activation actie is de LG cooler met ingebouwd lcd-scherm. De imposante ijskast van meer dan 2 meter hoog, heeft een glazen deur met verlichting. Standaard is de achtergrond mat en zie je enkel de bewegende beelden, zoals op een scherm. Zodra er beweging is in de buurt van het scherm, wordt de deur transparant en zie je naast het bewegende beeld ook de producten in de ijskast staan. "Er zijn ook diverse mogelijkheden om de content interactief te maken", vertelt Wouter. "Maar het is de eenvoudige basis die deze koelkast zo toegankelijk maakt: gewoon een clip opladen en klaar!"

 

 

Extreme formaten

De tijd dat we een 16/9 formaat breedbeeld noemden is al lang voorbij. Nu verhuurt Novid al schermen in 58/9 formaat. Niet ideaal om je favoriete film te zien, maar wel een publiekstrekker van formaat voor retail en beursstanden. Eindelijk een scherm dat breed is zonder heel hoog te zijn. Met een resolutie van maar liefst 3840x960 pixels voor een breedte van 220cm is er letterlijk en figuurlijk ruimte genoeg om creatief te zijn.

www.novid.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Mondmaskerplicht zorgt voor groeiend vertrouwen bij concertbezoekers

Mondmaskerplicht zorgt voor groeiend vertrouwen bij concertbezoekers

Ijzersterk marketingplan nodig? Download nu onze nieuwe mediakit 2022

Ijzersterk marketingplan nodig? Download nu onze nieuwe mediakit 2022

Meer dan 700 exposanten bevestigd voor ISE 2022

Meer dan 700 exposanten bevestigd voor ISE 2022

Advertenties