5 gamification toepassingen om meer uit je event te halen

5 gamification toepassingen om meer uit je event te halen

Gamification is het toepassen van speltechnieken in niet-game omgevingen. Bij gamification gebruik je spelelementen om deelnemers te motiveren en hun ervaring te verrijken. Ideaal om meer uit je evenement te halen, dus. Maar hoe pas je dat nu concreet toe?

 

Het principe van gamification is niet nieuw. Al sinds mensenheugenis spelen we spelletjes. En niet alleen kinderen doen het. Ook veel volwassenen zijn fervente gamers in de brede zin van het woord. Een stukje competitie maakt ons alerter en zet ons sneller aan tot actie. En dat komt ook in de eventbranche van pas. We geven je 5 toepassingen.

 

 

1. Lok meer bezoekers naar je beursstand

Nodig prospecten en klanten uit voor een interactief spel op je beursstand. Zo’n spel geeft onmiddellijk gesprekstof om makkelijk contact te leggen. Tijdens het spel komen deelnemers meer te weten over de producten en diensten die je aanbiedt. En deze originele aanpak zorgt er voor dat jouw merk in hun geheugen geprent staat.

 

2. Test de kennis van je deelnemers

Test na een presentatie, workshop of training  de kennis van je deelnemers met een leuke quiz. Kondig de quiz op voorhand aan en geef de winnaar een leuke prijs. Zo spoor je je deelnemers nog eens extra aan om te luisteren naar je betoog en weet je meteen of ze er iets van hebben onthouden.  

 

3. Smeed ijzersterke banden in een teambuilding

Spelelementen in teambuildings zijn niet nieuw. Je schotelt de teams een uitdagend raadsel, een ingewikkelde puzzel of een hobbelig hindernissenparcours voor en onmiddellijk ontspinnen zich samenwerkingsverbanden. Mensen die elkaar nauwelijks kennen, bundelen de krachten en slaan de handen in elkaar om als eerste de puzzel op te lossen en het spel te winnen. 

 

4. Verhoog de betrokkenheid van je deelnemers

Wie is de beste netwerker? Wie woont de meeste infosessies bij? Wie bezoekt de meeste stands? Deel punten of badges uit voor elke actie die je deelnemer onderneemt. Wie de meeste badges of punten verzamelt, is de winnaar en staat bovenaan de lijst. Visualiseer dat ook voor iedereen en geef de winnaar een prijs.

 

5. Creëer buzz op social media

Wil je scoren op social media met je evenement? Maak er dan een spel van. Wie deelt het snelst? Of wie verzamelt het meeste ‘vind ik leuk’? Geef ook hier punten en zet de winnaar in de kijker. Op zijn favoriete medium uiteraard!

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Traveling Kitchen foodtruck catering
Traveling Kitchen foodtruck-catering voor al uw feesten!
Traveling Kitchen foodtruck catering|
17 May 2021

Op zoek naar een originele foodtruck?

Bij ons bent u op de juiste adres !

Met onze foodtrucks rijden wij heel België om ervoor te zorgen dat deze speciale dag helemaal naar uw wensen verloopt. 

Kies uw gewenste hapjes ,menu,desserts en drank en wij maken een vrijblijvende offerte voor U op. 

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Hoe kies je post-corona de beste eventleverancier

Hoe kies je post-corona de beste eventleverancier

Catering & events materiaal Boels Party & Events onder de virtuele hamer

Catering & events materiaal Boels Party & Events onder de virtuele hamer

Opnieuw outdoor teambuildings in Oostende

Opnieuw outdoor teambuildings in Oostende

Advertenties