5 gamification toepassingen om meer uit je event te halen5 gamification toepassingen om meer uit je event te halen

Gamification is het toepassen van speltechnieken in niet-game omgevingen. Bij gamification gebruik je spelelementen om deelnemers te motiveren en hun ervaring te verrijken. Ideaal om meer uit je evenement te halen, dus. Maar hoe pas je dat nu concreet toe?

 

Het principe van gamification is niet nieuw. Al sinds mensenheugenis spelen we spelletjes. En niet alleen kinderen doen het. Ook veel volwassenen zijn fervente gamers in de brede zin van het woord. Een stukje competitie maakt ons alerter en zet ons sneller aan tot actie. En dat komt ook in de eventbranche van pas. We geven je 5 toepassingen.

 

 

1. Lok meer bezoekers naar je beursstand

Nodig prospecten en klanten uit voor een interactief spel op je beursstand. Zo’n spel geeft onmiddellijk gesprekstof om makkelijk contact te leggen. Tijdens het spel komen deelnemers meer te weten over de producten en diensten die je aanbiedt. En deze originele aanpak zorgt er voor dat jouw merk in hun geheugen geprent staat.

 

2. Test de kennis van je deelnemers

Test na een presentatie, workshop of training  de kennis van je deelnemers met een leuke quiz. Kondig de quiz op voorhand aan en geef de winnaar een leuke prijs. Zo spoor je je deelnemers nog eens extra aan om te luisteren naar je betoog en weet je meteen of ze er iets van hebben onthouden.  

 

3. Smeed ijzersterke banden in een teambuilding

Spelelementen in teambuildings zijn niet nieuw. Je schotelt de teams een uitdagend raadsel, een ingewikkelde puzzel of een hobbelig hindernissenparcours voor en onmiddellijk ontspinnen zich samenwerkingsverbanden. Mensen die elkaar nauwelijks kennen, bundelen de krachten en slaan de handen in elkaar om als eerste de puzzel op te lossen en het spel te winnen. 

 

4. Verhoog de betrokkenheid van je deelnemers

Wie is de beste netwerker? Wie woont de meeste infosessies bij? Wie bezoekt de meeste stands? Deel punten of badges uit voor elke actie die je deelnemer onderneemt. Wie de meeste badges of punten verzamelt, is de winnaar en staat bovenaan de lijst. Visualiseer dat ook voor iedereen en geef de winnaar een prijs.

 

5. Creëer buzz op social media

Wil je scoren op social media met je evenement? Maak er dan een spel van. Wie deelt het snelst? Of wie verzamelt het meeste ‘vind ik leuk’? Geef ook hier punten en zet de winnaar in de kijker. Op zijn favoriete medium uiteraard!

08-07-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

5 manieren om last minute meer tickets te verkopen5 manieren om last minute meer tickets te verkopen
Hoe zet je een entertainment ervaring neer op je evenement?Hoe zet je een entertainment ervaring neer op je evenement?
Hoe maak je presentaties die de aandacht vasthouden?Hoe maak je presentaties die de aandacht vasthouden?
Advertenties

In de kijker

Neptunus

Neptunus

Specialist in tenten voor evenementen en demontabel bouwen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Wednesday
Meer weer

Vacatures

 1. 22-10Bewakingsagent (m/v)
  Key4ce Security
  Oost-Vlaanderen
 2. 20-10Hulpverlener tijdens evenementen
  Ambulance Medical Service vzw
  Limburg
 3. 10-10Project Manager (m/v) BeerWalk
  Deadline Entertainment...
  Antwerpen