Grote schermen zijn al op door terreurdreiging

Grote schermen zijn al op door terreurdreiging

Het duurt nog drie weken, maar de EK-koorts begint al te stijgen. Bij AED Display in Willebroek zijn alle grote schermen al gereserveerd om de voetbalmatchen te vertonen. Opvallend: de vraag komt na de aanslagen in Brussel vaker van kleine groepen.

 

"We merken duidelijk een verschuiving in België en Frankrijk", zegt woordvoerder Filip Van Vlem van AED Display, de grootste leverancier van grote schermen in Europa. "We stellen vast dat er minder grote publieke evenementen worden georganiseerd. Tegelijk stijgt dat de vraag naar de grote tv-schermen bij kleinere groepen op minde grote locaties. Het gaat bijvoorbeeld over cafés, maar ook bepaalde wijken of bij mensen thuis. In Duitsland en Engeland is die verschuiving er niet. Dan ligt de conclusie voor de hand dat het een gevolg is van de aanslagen."

 

In België is de verschuiving vooral merkbaar in Brussel. "Bij het WK in 2014 leverden wij het grote scherm bij het Koning Boudewijnstadion", zegt Wouter Delva van de verhuurfirma Novid uit Kontich. "De stad Brussel organiseerde dat toen. Voor het EK gaan ze er nu geen groot scherm zetten, behalve als de Belgen de finale zouden halen." Wouter Delva heeft nog weet van publieke voetbalevenementen in het Brusselse die niet doorgaan. "In Antwerpen merken we geen verschil. Van onze led-walls, die je met tegels kunt opbouwen tot schermen van 45 vierkante meter, is ook al meer dan 90% verhuurd."

 

Ter illustratie: een led-scherm van 15 vierkante meter huren voor de duur van het EK kost 15.000 euro. "Dat is al groot genoeg voor honderden toeschouwers", zegt Wouter Delva. "We leveren er zo onder meer in Mortsel, Boom en Puurs."

Bron: GVA 20/05 via License2publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures