Grote schermen zijn al op door terreurdreigingGrote schermen zijn al op door terreurdreiging

Het duurt nog drie weken, maar de EK-koorts begint al te stijgen. Bij AED Display in Willebroek zijn alle grote schermen al gereserveerd om de voetbalmatchen te vertonen. Opvallend: de vraag komt na de aanslagen in Brussel vaker van kleine groepen.

 

"We merken duidelijk een verschuiving in België en Frankrijk", zegt woordvoerder Filip Van Vlem van AED Display, de grootste leverancier van grote schermen in Europa. "We stellen vast dat er minder grote publieke evenementen worden georganiseerd. Tegelijk stijgt dat de vraag naar de grote tv-schermen bij kleinere groepen op minde grote locaties. Het gaat bijvoorbeeld over cafés, maar ook bepaalde wijken of bij mensen thuis. In Duitsland en Engeland is die verschuiving er niet. Dan ligt de conclusie voor de hand dat het een gevolg is van de aanslagen."

 

In België is de verschuiving vooral merkbaar in Brussel. "Bij het WK in 2014 leverden wij het grote scherm bij het Koning Boudewijnstadion", zegt Wouter Delva van de verhuurfirma Novid uit Kontich. "De stad Brussel organiseerde dat toen. Voor het EK gaan ze er nu geen groot scherm zetten, behalve als de Belgen de finale zouden halen." Wouter Delva heeft nog weet van publieke voetbalevenementen in het Brusselse die niet doorgaan. "In Antwerpen merken we geen verschil. Van onze led-walls, die je met tegels kunt opbouwen tot schermen van 45 vierkante meter, is ook al meer dan 90% verhuurd."

 

Ter illustratie: een led-scherm van 15 vierkante meter huren voor de duur van het EK kost 15.000 euro. "Dat is al groot genoeg voor honderden toeschouwers", zegt Wouter Delva. "We leveren er zo onder meer in Mortsel, Boom en Puurs."

Bron: GVA 20/05 via License2publish - 22-05-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Papendal organiseert The Christmas Factory voor jou en je collega'sPapendal organiseert The Christmas Factory voor jou en je collega's
BREAKING: vakbeurs Event stoptBREAKING: vakbeurs Event stopt
Hoe ontwerp je de 'journey' van bezoekers van begin tot eind?Hoe ontwerp je de 'journey' van bezoekers van begin tot eind?
Advertenties

In de kijker

Inkart

Inkart

Maakt waar wat je werd beloofd en overtreft wat je had verwacht.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Tuesday
Meer weer

Vacatures

 1. 21-09Travel Designer België
  FAME Travel Designers
  Antwerpen
 2. 13-09Sales Manager eventplanner.be - België
  Pink Minds Media bvba
  Antwerpen
 3. 11-09Sales/Account Manager
  Kortrijk XPO nv
  West-Vlaanderen