Event Academy 2016: The future of Event & Communication TechnologyEvent Academy 2016: The future of Event & Communication Technology

Op 19 mei organiseert de Arteveldehogeschool 'Event Academy 2016'. Een kennis event voor studenten, oud-studenten en de professionele evenementensector. Wil je bijleren over eventtechnologie, dan is dit een event dat je niet mag missen. Denk maar aan drones, big data, apps, cashless payments, ...

 

"De Arteveldehogeschool wil zich positioneren als een onderwijsinstelling die de evolutie in de evenementensector op de voet volgt. We willen hierin zelfs de leiding nemen, om te blijven informeren over de nieuwste technologieën. Zie het als een navorming van onze afgestudeerden", vertelt Annelies Dedecker en Henk Verhaest, docenten aan de hogeschool en initiatiefnemers.   

 

Naast studenten en oud-studenten wordt ook heel de professionele evenementensector uitgenodigd. Het uitgelezen moment om de banden aan te halen met iedereen die voor onze hogeschool belangrijk is. "We willen een platform creëren waar alle muren worden weggehaald tussen professionelen, studenten en docenten. Een plaats waar we elkaars kennis, ervaring en contacten optimaal delen.      

 

Wat kun je als deelnemer aan 'Event Academy' verwachten? 

"Een combinatie van informatie delen en netwerken", aldus de docenten. "Een moderne versie van een vakbeurs zeg maar, waar bedrijven hun diensten kort zullen pitchen en waar bezoekers ook een persoonlijke babbel kunnen aangaan met de verschillende technologiebedrijven." 

 

Keynote

Keynote speaker van dienst is Saskia Van Uffelen, CEO van Ericsson en tevens 'Digital Champion of Belgium'. De Europese Unie heeft besliste dat 'digitaal onderwijs' een prioriteit moet zijn. Per land werd één ambassadeur aangeduid, voor België is dat Saskia Van Uffelen.   

 

Gratis meestappen in Event Academy?

Technologiebedrijven kunnen gratis aanwezig zijn tijdens het event om hun nieuwste producten en diensten voor te stellen op het Pitching Platform. Nadien is er ruim de tijd om persoonlijk na te praten met de geïnteresseerden in een eigen stand. "In ruil vragen we mee te werken aan het succes van dit event door producten te demonstreren, content aan te brengen, het event te promoten, ..."

 

Op de agenda: ·       

 • Pitching Platform: de toegevoegde waarde van elke technologie wordt kort en bondig gepitcht aan het publiek.
 • Advies op maat: mogelijkheid om na elke pitch aan tafel te gaan zitten met het bedrijf voor verdere info.
 • Networking: met onze oud-studenten en professionals uit het werkveld (stagementoren, opdrachtgevers praktijkprojecten, gastsprekers, ...)
 • Fun & entertainment: foodtrucks, cocktails en een muzikale surprise act

Meer info:


sites.arteveldehogeschool.be/eventacademy

01-04-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Febelux stelt zich voor tijdens The Event and Communication DaysFebelux stelt zich voor tijdens The Event and Communication Days
Papendal, unieke combinatie topsport en businessPapendal, unieke combinatie topsport en business
1 op de 2 marketeers maakt gebruik van Live Communicatie1 op de 2 marketeers maakt gebruik van Live Communicatie
Advertenties

In de kijker

Inkart

Inkart

Neem het op tegen collega’s of klanten in je eigen bedrijfs-‘Grand Prix’

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 18-04Sales/acount manager met ervaring
  Kortrijk XPO nv
  West-Vlaanderen
 2. 05-04Stagiaire event medewerker (m/v)
  Perfect+ Event Productions
  West-Vlaanderen
 3. 28-03Sales/account manager met ervaring
  Kortrijk Xpo Meeting Center
  Antwerpen