Novid-zaakvoerder Wouter Van Beirendonck zwemt, fietst en loopt de IronMan

Novid-zaakvoerder Wouter Van Beirendonck zwemt, fietst en loopt de IronMan

Zondagochtend gaat de Antwerpse ondernemer Wouter Van Beirendonck van start in de IronMan triatlon van Barcelona. De zaakvoerder van Novid uit Kontich, een leverancier van audiovisuele omkadering bij evenementen, krijgt in Spanje een zwemtocht van 3,86 km, een fietstocht van 180,2 km en een hardloopwedstrijd over een marathon voorgeschoteld.

 

Met zijn deelname wil Van Beirendonck niet alleen zichzelf iets bewijzen, maar ook alle ondernemers tonen dat dromen er zijn om waargemaakt te worden. "Na mijn val en revalidatie enkele jaren terug, ging ik beseffen dat niemand onvervangbaar is. Veel ondernemers zijn te veel met hun zaak bezig en te weinig met het uitbouwen van een persoonlijk leven, het is iets dat je moet durven. Deze triatlon en de voorbereiding erop tonen aan dat het mogelijk is om naast het ondernemen een tijdrovend project tot een goed einde te brengen." 

 

De ondernemer-triatleet

Vaak realiseren ondernemers hun (top)sportieve ambities vanuit hun vaardigheden als manager. Ervaring met project management, tijdsbeheer of organisatie laten hen toe om een betere sporter te worden. Wouter Van Beirendonck draait die redenering echter maar wat graag om. "Door fysiek en mentaal scherp te staan, verander je ook als ondernemer", zegt hij. "Automatisch ga je zaken beter aanpakken. Met Novid kennen we op dit moment ons beste jaar ooit. Dat ligt ook aan andere elementen uiteraard, maar het is wel zo dat we bepaalde strategische beslissingen beter hebben genomen dan vroeger." 

 

Lessen uit de triatlon

Wouter Van Beirendoncks triatlonavontuur leverde ook heel wat lessen op die hij intussen al volop benut bij het besturen van zijn onderneming. "Je leert tijd maken", geeft hij een eerste voorbeeld. "Ondernemers hebben nooit tijd, maar het is een kwestie van prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid durven loslaten. Dat is een tweede les: verantwoordelijkheid moet je je mensen laten nemen. Maar ik weet dat het vaak een proces van jaren is voor je kan aanvaarden dat je niet de enige bent die een taak tot een goede einde kan brengen." De triatlon van Barcelona bereidde Van Beirendonck voor met in een groep van acht ondernemers. Maar in de wedstrijd zondag zal het elk voor zich zijn, geeft hij nu al mee. "Ook dat is net als in een bedrijf: de groep is belangrijk, maar elk individu moet ook op zich kunnen presteren. Zo zal het ook zondag zijn: de race is van jezelf!"

 

Wat het resultaat na een handvol uren afzien ook wordt, voor Wouter Van Beirendonck is de belangrijkste les nu al getrokken: hij heeft het aangedurfd om te veranderen. "Die boodschap wil ik ondernemers heel graag meegeven: alles is mogelijk, maar een sportproject als dit verandert je als mens en heeft ook een voelbaar effect op hoe je als ondernemer in het leven staat."

 

We wensen Wouter alvast heel veel succes zondag!

 

UPDATE: Het is Wouter gelukt. Hij mag zich met een tijd van 11:51:43 voortaan IronMan noemen. Proficiat Wouter!

 

 

Over Wouter Van Beirendonck

Wouter Van Beirendonck werd geboren in Schoten op 4 juni 1974, is al 18 jaar samen met Vicky Waldukat. Samen hebben ze twee zonen (Enko en Oscar). In 2003 zette hij samen met Vicky de stap naar het ondernemerschap en zag Novid het licht. Het bedrijf is gespecialiseerd in de weergave van beelden voor tv, productiehuizen, events, beurzen, in-& outdoor. Novid staat te boek als de grootste leverancier in Benelux van LCD-schermen en realiseert met tien vaste medewerkers een omzet van 3 miljoen euro per jaar.

www.novid.be

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures