6 tips voor een uniek congres

6 tips voor een uniek congres

Je zal het niet graag horen, maar de kans is groot dat jouw congres toch niet zo uniek als je denkt. Als het een troost mag zijn, de meeste congressen zijn copy-paste replica's van elkaar.

 

Ook al heb je je uiterste best gedaan om er een origineel en leuk sausje over te gieten om het uniek te doen lijken, de basis blijft doorgaans dezelfde. Congressen starten meestal met een algemene presentatie, gevolgd door break-out sessies, een lunch en expo met beursstanden. Voorspelbaar, niet echt verrassend en bovendien heel vertrouwd.

 

Hoe dat komt? Omdat je je congres aanpakt op de manier zoals je het altijd hebt gedaan. En dat heeft gewerkt. Tot hier toe...

 

Als je je congres echt wil restylen en met een unieke formule op de proppen wil komen, dan is het nu de moment om alles in vraag te stellen en van nul te herbeginnen. En dan moet je ook bereid zijn om het volledig anders aan te pakken. Weg van het vertrouwde, van wat je allemaal al kent en hebt meegemaakt.

 

We geven je 6 tips die jou kunnen helpen om een nieuwe congreservaring voor je bezoekers te creëren.

 

 

1. Maak nieuwe definities

Definieer een congreservaring. Wat maakt een congres fris en spannend voor je bezoekers? Durf de platgetreden paden te verlaten en ver weg te gaan van het vertrouwde en het voorspelbare dat je tot hiertoe kende.

 

 

2. Herwerk grondig

Vergeet al je vroegere ervaringen. Herwerk grondig: maak een nieuw design, ontwerp een nieuw programma en zet nieuwe doelstellingen. Alleen zo creëer je een nieuwe congresbeleving voor je deelnemers.

 

 

3. Blaas je congresteam nieuw leven in

Als je huidige congresteam vast zit en niet klaar is voor vernieuwing, is het hoog tijd om het te injecteren met vers bloed. Je hebt nieuwe perspectieven nodig, nieuwe krachten, nieuwe ideeën.

 

 

4. Leer anders nadenken

Kijk samen met je team naar de wat, wanneer, hoe waar en waarom van je congres. Brainstorm en deel ideeën. De zotste eerst. Dat de huidige manier van werken de enige sleutel voor succes is, leeft onbewust in jullie gedachten. Toch moeten jullie anders gaan nadenken over wat je doet. Doe je dat niet, dan blijven jullie resultaten dezelfde.

 

 

5. Durf respecteren en bewonderen wat anders is

Toon respect voor teamleden die de grenzen willen en durven verleggen. Bewonder hen omdat zij tonen dat ze risico's durven aangaan. Waardeer innovatie, meningsverschillen en andere gedachten.

 

 

6. Oog voor relaties

Heb vooral aandacht voor het opbouwen van relaties tijdens je congres. Denk na over de manier waarop jouw congres content, ideeën, oplossingen en mensen met elkaar linkt. Overbelaste congresagenda's bedreigen het netwerken. Durf schrappen in je programma en verleg je focus naar netwerken.

 

 

Veel succes!

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe vermijd je event clichés en bouw je een waardevol event?

Hoe vermijd je event clichés en bouw je een waardevol event?

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Gratis festivals hebben het moeilijk door gestegen kosten: "Je kan het bijna niet rondkrijgen"

Gratis festivals hebben het moeilijk door gestegen kosten: "Je kan het bijna niet rondkrijgen"

Advertenties