De Rijtuigenloods

De Rijtuigenloods

  • Piet Mondriaanplein 61, 3812 GZ Amersfoort, Nederland

De Rijtuigenloods in Amersfoort is een grote industriële evenementenlocatie met een historisch karakter. Met een capaciteit tot 2000 personen en meerdere, flexibel inzetbare subruimtes leent dit rijksmonument zich perfect voor middelgrote en grote evenementen. Van congres tot symposium en van beurs tot feest. De Rijtuigenloods beschikt over alle voorzieningen en faciliteiten die nodig zijn voor een geslaagd event!

 

Monumentaal spoorcomplex

De Rijtuigenloods maakt onderdeel uit van de Wagenwerkplaats, een industrieel spoorcomplex waar vanaf 1900 decennialang rijtuigen van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij (HIJSM) en de NS onderhouden werden. Het terrein staat vol met kroonjuwelen van de industriële revolutie in Nederland, allemaal van de hand van de beroemde architect Dirk Margadant. In en om De Rijtuigenloods herinneren de originele spoorrails, de takels aan het dak en de monumentale rolbrug op de parkeerplaats nog aan een verleden vol robuust staal en stomende paardenkrachten.

 

Perfect bereikbaar per trein én auto

Waar uw gasten ook vandaan komen, De Rijtuigenloods is altijd goed bereikbaar dankzij haar ligging in het hart van Nederland. De locatie bevindt zich op 5 minuten lopen van station Amersfoort Centraal. Met de auto is deze evenementenlocatie uitstekend bereikbaar via uitvalswegen A28 en A1. Handig is bovendien dat De Rijtuigenloods beschikt over gratis parkeergelegenheid op eigen terrein. 

 

Duurzaamheidskeurmerk

De Rijtuigenloods is in het bezit van een gouden Green Key. Green Key is hét internationale duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Het garandeert u dat we er alles aan doen om het milieu te sparen, zonder dat u en uw gasten inleveren op comfort en kwaliteit. De Rijtuigenloods ondersteunt en initieert bovendien initiatieven om maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen haar organisatie op de agenda te houden.

 

Reviews over De Rijtuigenloods

Er zijn (nog) geen reviews over De Rijtuigenloods. Ben jij de eerste die er één deelt?

Schrijf als eerste een review

Kenmerken De Rijtuigenloods

Wifi

gratis 

Aantal personen

200 - 2000 

Bereikbaarheid

auto 

openbaar vervoer 

parking - gratis 

Omgeving

vlakbij snelweg 

stad (centrum) 

Catering locatie

eigen catering locatie 

vaste cateraar(s) 

Faciliteiten

blackbox 

geluidsinstallatie 

projectie