Pastorie Leke

WORK - MEET - EVENT VENUE


Gelegen op een boogscheut van de kust en vlakbij de E40 treft u het domein van Pastorie Leke. De Pastoriesite (‘t Pastorijhuys) maakt sinds eeuwen deel uit van de historische kern van het pittoreske Leke met een historiek die terug gaat tot de middeleeuwen. D’oude Pastorie wordt beschouwd als het oudste gebouw van Diksmuide. De eeuwenoude site werd met een uiterst duurzame insteek gerenoveerd en kreeg daarbij ook een nieuwe bestemming, met een publiek karakter: net zoals ten tijde van de pastoors, is dit opnieuw een plek van samenkomst.


De site wordt voor het publiek opengesteld, enerzijds als professioneel kader voor vergaderingen, bijeenkomsten, teamoverleg, kunstvoorstellingen, huiskamerconcerten, seminaries, congressen, projectvoorstellingen, pop-up concepten, tastings, conferenties en coworking met flexibele werkplekken en afzonderruimtes. Anderzijds vormt de site een nieuwe event venue voor privé aangelegenheden: het gebouw en de tuin kunnen dus worden gebruikt als evenementenlocatie voor jouw familiefeest, workshop, event, vergadering, projectvoorstelling, pop-up, concept store, bijeenkomst, receptie, babyborrel, communiefeest, walking dinner, reünie, verjaardagsfeestje, fotoshoot, congres, filmopname... en zo veel meer.


Meer info en foto's vind je op onze website. Meer uitleg over de herbestemming van dit bijzondere erfgoed, vind je op de website van architecten Rabaut.

Website van dit bedrijf nodig?

Log in om de website van dit bedrijf te bekijken. Registreren is helemaal gratis.

  • Een account is helemaal gratis
  • Je krijgt toegang tot exclusieve content
  • Je ontvangt onze tips, nieuws, ... in je mailbox

Is dit jouw bedrijf?

Is dit jouw bedrijf? Upgrade je bedrijfspagina en de link naar je website verschijnt bij al onze bezoekers.

  • Bedrijfspagina vanaf € 25 / maand
  • TOP ranking in onze zoekmachine
  • Toegang tot reviews, vacatures plaatsen, ...
Pastorie Leke
Teambuilding met leuke workshop
8 oktober 2023

Kun je een leuke teambuilding dag met creatieve workshops beter afsluiten dan met een uitgebreid diner in een historische setting? De herfst is stilaan ook in Leke gearriveerd, maar de zomer zindert zonder twijfel nog na.😎 Antoine Rabaut van Newport Foodies Catering verzorgde een waar feestmaal, onze Pastorie vormde het kader voor dit gezellig samenzijn.

Like Reageer

9 reviews over Pastorie Leke - 9/10

Schrijf een review
Jules Bésel
New|

Een Hemelse Ervaring bij Pastorie Leke!

Ons recente evenement bij Pastorie Leke was niets minder dan een epische achtbaanrit van genot! Van begin tot eind werden we in de watten gelegd, en eerlijk gezegd, voelden we ons als de koningen en koninginnen van Leke.
Laten we het eerst hebben over de locatie zelf. Het is alsof je een tijdmachine instapt die je meeneemt naar een authentieke, maar toch stijlvolle wereld. Ze hebben de perfecte balans gevonden tussen oud en nieuw, en het resultaat is gewoonweg adembenemend. Onze gasten waren verbaasd toen ze aankwamen - en eerlijk gezegd, wij ook!
En dan was er het eten, verzorgd door niemand minder dan Newport Foodies. Laten we gewoon zeggen dat we allemaal een paar extra kilo's hebben meegebracht, maar het was het absoluut waard! Elk gerecht was als een kunstwerk voor onze smaakpapillen. We hebben nog nooit zoveel "mmm's" en "wow's" gehoord tijdens een maaltijd. Alle lof voor de chef-koks!
Het evenementsteam, onder leiding van de onvermoeibare Antoine, was als een goed geoliede machine. Ze deden er alles aan om ervoor te zorgen dat we ons geen zorgen hoefden te maken over de details. We konden gewoon ontspannen en genieten, wetende dat alles soepel verliep.
En laten we niet vergeten dat Pastorie Leke en Newport Foodies als een geolied duo samenwerkten. De samenwerking was zo naadloos dat ons evenement zonder enige hapering verliep. Het was als een perfect uitgevoerde symfonie.
Kortom, we kunnen Pastorie Leke en Antoine niet genoeg aanbevelen. Onze gasten waren onder de indruk, en wij waren dat ook. Als je op zoek bent naar de perfecte locatie voor je volgende evenement, zoek dan niet verder. Dit is de plek om te zijn.

0 likes|
Bo Sturtewagen
New|-|

Huwelijksfeest

Mijn man en ik waren op zoek naar een atypische locatie voor ons huwelijksfeest. Toen we deze prachtige locatie tegenkwamen op het internet waren we helemaal verkocht!
We konden twee dagen later op bezoek. Een prachtige authentieke locatie die zeer mooi werd opgewaardeerd. Door de doordachte renovatie komen de authentieke elementen zeer mooi naar voor en is het gebouw toch hypermodern.
Tijdens hetzelfde bezoekmoment heeft Antoin ons een zeer mooi concept voorgesteld. We gingen met een zeer goed gevoel naar huis!
De locatie is vrij van brouwer en catering. Antoine doet ook zelf catering (NewPort foodies). We stonden hier zeker voor open en vroegen een offerte aan. De kostprijs van de catering en personeel viel buiten ons vooropgesteld budget dus hebben we beslist met externe catering te werken. De locatie werd gereserveerd en betaald.
Tijdens het tweede en derde bezoek leerden we de broer van Antoin kennen, Laurenz. Er bleek een voorval te zijn geweest met huurders. Er werd binnen gerookt, er was schade en er kwamen verschillende klachten van geluidsoverlast… We werden tijdens het bezoek meermaals gewaarschuwd dat ze dit niet meer willen meemaken en we geluidsoverlast moeten vermijden. We vonden dit verschrikkelijk en beloofden om het maximale te doen om gelijkaardige situaties te voorkomen. Laurenz gaf te kennen dat er iemand aanwezig zal zijn op het feest om dit te controleren. Ook de koffie was plots niet meer inbegrepen voor trouwfeesten, ondanks dit wel in de gebruiksovereenkomst stond die ons werd toegestuurd. Een heleboel negativiteit dus.
De week van de trouw, tijdens de voorbereiding diende verschillende zaken geleverd te worden bv. brouwer en catering… We kregen het gevoel dat dit een enorme last was voor hen. Alles was precies te veel gevraagd… ze moeten speciaal iemand sturen om berging te openen… Maar dit kan je toch verwachten met vrije brouwer en catering? De dag voordien huurden we de locatie af om alles klaar te zetten. Het meubilair die gevraagd/gehuurd was stond nog niet klaar waardoor we pas later zijn kunnen beginnen. De locatie was niet proper voor verhuur. Er hingen spinnenwebben, de vloer en ramen waren vuil. Toch maakten we er het beste van en stond alles klaar voor onze trouwdag. Wat een prachtige dag moest zijn eindigde in mineur. Overdag hadden we een bandje gevraagd om wat achtergrondmuziek te spelen tijdens de receptie. Dit was blijkbaar al een foute boel. Wat is het probleem precies op een zaterdagnamiddag?
Om 21 u 30 was al het volk binnen en alle ramen en deuren waren gesloten. Toen de DJ begon was het hek van de dam. De DJ controleerde het geluid binnen continu met een decibelmeter. Met de deuren en ramen gesloten was buiten bijna niets te horen. Toch liep Laurenz het hele feest ijsberend rond in de tuin. Meermaals kwam hij binnen om te klagen over het geluid. We vroegen steeds aan de DJ om het geluid te minderen, wat hij ook deed. Tot je de mensen beter kon horen babbelen dan de muziek zelf. Onze DJ had er genoeg van, op deze manier kan hij zijn werk niet doen. Hij vloog uit tegen de eigenaars aangezien we volledig in ons recht zijn en wettelijk niets verkeerd doen. Zowel de DJ, het barpersoneel als de catering had dit nog nooit eerder gezien. Iedereen vond de manier van handelen volledig buiten proportie.
Laurenz dreigde meermaals dat er klachten binnenkwamen en dat de politie is langsgeweest. Echter hebben we nooit zelf politie gezien en zijn ze al zeker niet binnengekomen om te melden dat het te luid was. Uiteindelijke kwamen mijn man en ikzelf naar buiten om met de eigenaars te praten. Moedeloos, vol onbegrip stonden we te discussiëren. Er werd geluisterd maar niet gehoord.
We waren diep teleurgesteld. Er werd ons een prachtig concept verkocht die jullie niet konden waarmaken. Indien dit niet de type feesten zijn waarvoor jullie willen verhuren, met alle respect. Maar kom hier dan voor uit.
Wat jullie vooral zijn vergeten is dat jullie verhuurd hebben voor een huwelijk. Trouwen doe je normaal maar 1 keer. Dit moest een prachtige en onbezorgde dag zijn.

Reactie van Pastorie Leke op deze review:

Dag Bo

We hebben je beoordeling zorgvuldig bekeken.
Wat betreft de gratis service die we telkens hebben verleend (met een glimlach) verwijs ik graag naar de talloze mails. 

In de voorbereidende gesprekken is geen vermelding van een diskjockey. Toen in de namiddag plots een grote muziekinstallatie (DJ booth) op het toneel verscheen, hebben wij de DJ meteen aangesproken en gewaarschuwd. Onze waarschuwingen leken weinig impact te hebben, want 's avonds ging het volume de hoogte in, boven een voor ons tolereerbaar niveau. Er werd geschermd met 'het wettelijk toelaatbare'; in de maanden voor jullie evenement hadden wij er al (meermaals) op gewezen dat wij als eigenaars op onze mooie locatie geen fuiven toelaten én daar ook op zouden controleren. De exuberante reactie van de dj betreuren wij eveneens. De muziekinstallatie die vast in het gebouw aanwezig is geeft voldoende volume voor een aangenaam evenement.

0 likes|
Mathijs Van Rie
New|

Wat een beleving!

Echt uniek, iets helemaal nieuws!

0 likes|
Lien Steeman
New|

Wow!

Unieke prachtige locatie, mooi gerenoveerd & warme zaakvoerders.

0 likes|
Ann Bulthe
New|

Prachtige locatie

Prachtige locatie met diverse mogelijkheden voor evenementen

0 likes|
Toon Beyls
New|X|

Historische parel

Prachtig gebouw die onmiddellijk een goed gevoel geeft als je er vertoeft. Je voelt de historiek verrijkt met moderne accenten. Een aanrader.

0 likes|
Sabine Bulthe
New|Broodbar Tastoe|

Top locatie

Een bezoekje waard . Heerlijk genieten!

0 likes|
Martine Bulthé
New|

Prachtig gerenoveerd met mooie historische accenten

Wij hebben heel erg genoten van deze locatie, heel stijlvol gerenoveerd, leuke historische elementen! Het was ook zalig vertoeven in mooie tuin. Chapeau om dit pand op deze manier een nieuwe toekomst te geven !

0 likes|
Valentine Valentine Wijffels
New|valentinewijffels.be|

Historisch pareltje!

Pastorie Leke is prachtig gerenoveerd. Fijn om te zien dat het historische gedeelte behouden is en tegelijkertijd is het fris en hip! Perfect voor alle soorten evenementen of meetings. Zeker een aanrader!

0 likes|
EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Ontdek andere eventbedrijven en eventlocaties

Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo Emmen

Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo Emmen

Op zoek naar een inspirerende vergaderlocatie? Indien u wilt vergaderen in Emmen of omgeving, dan biedt Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo Emmen u alles wat u nodig heeft en meer.

B-Original decor & design

B-Original decor & design

B-Original decor levert bijzondere decors en styling voor uw evenement. Van de huur van een kroonluchter voor uw gala, een moulin rouge hart of een circuswagen voor uw festival of een speciale op maatgemaakte stand voor uw beurs, wij leveren het.

Dome Eventhall

Dome Eventhall

Betreed een milieubewuste locatie met haar opvallende architectuur. Dome Eventhall staat, met een uitstekend ontwerp, een ruime hoofdzaal, twee panoramische terrassen en een integrale toegankelijkheid, garant voor onvergetelijke momenten.

Wolf Food Market

Wolf Food Market

U bent op zoek naar een unieke locatie in het hartje van Brussel?

Kenmerken Pastorie Leke

Wifi

gratis 

Aantal personen

1 - 150 

Bereikbaarheid

auto 

openbaar vervoer 

parking - gratis 

Omgeving

groene ruimte (bv. een bos) 

vlakbij snelweg 

stad (centrum) 

water 

kust 

Cateringlocatie

vrij van catering 

interne catering 

Faciliteiten

geluidsinstallatie 

projectie 

Activiteiten Pastorie Leke

Activiteitsregio's:
West-Vlaanderen | België
Activiteiten:
Vergaderzaal huren in Diksmuide | Vergaderzaal huren | Feestzaal huren in Diksmuide | Feestzaal huren | Kasteel | Evenementenlocatie huren in Diksmuide | Evenementenlocatie huren | Trouwlocaties in Diksmuide | Trouwlocaties
Trefwoorden:
vergaderlocatie | locatie | bedrijfsfeest locatie | vergaderzaal | evenementenlocatie | evenementenverhuur | feestzaal | evenementenzaal | zaalverhuur | evenement locatie | feestlocatie | eventlocatie | vergaderruimte | familiefeest | venue | zaaltje | eventverhuur | galerij | pastorie | vergaderen zaal
Pastorie Leke
Vergadering + netwerkevenement, verzorgd van A tot Z? Ontdek Pastorie Leke in Diksmuide
30 mei 2023

Een dag of dagdeel productief vergaderen in grote of kleinere groep, incl. een gezonde lunch en gevolgd door een gezellig netwerkmoment in bar en tuin? Klanten ontvangen in de professioneel uitgeruste meeting rooms met presentatiescherm, flipchart, conference webcam etc.? Een voorstelling geven in een uniek historisch kader? ...


Check onze website en ontdek Pastorie Leke, het oudste gebouw van Diksmuide, volledig ...

Lees meer

Like Reageer
Pastorie Leke
Werken aan je bedrijf, buiten je bedrijf @ Pastorie Leke
26 mei 2023

Een outside-the-box meeting met je team of bedrijf hoeft niet saai of alledaags te zijn.

Ontdek vergaderen in Pastorie Leke, al dan niet verzorgd van catering op maat.


De vergaderruimtes zijn uitgerust met een professioneel presentatiescherm, flipchart en aangepaste verlichting, voor vergaderingen, teamoverleg, een bespreking met klanten of als plek om je even in alle rust terug te trekken. Een vergaderzaal ...

Lees meer

Like Reageer