Fisheye bv
Fisheye produceert apothekersschermen uit plexiglas
Fisheye bv|
20 March 2020

"We zijn na de laatste beslissingen van de overheid allemaal, rechtstreeks of onrechtstreeks getroffen door COVID-19 of het Corona virus. 

Duizenden getalenteerde en gedreven mensen zitten onverwacht thuis na de annulering van allerlei events voor de komende weken, met veel onduidelijkheid over hoe de situatie zal evolueren. 

Wat kan een klein leger van super gedreven en stressbestendige stagehands, techniekers, runners, productiemedewerkers, operators en meer doen om de hulpverleningssector te helpen bij deze crisis? 

Zij kunnen o.a. het meehelpen zijn met het optrekken van tijdelijke infrastructuren, transport van goederen, opzetten van tijdelijke noodvoorzieningen, transport (medische) stalen, ... 

We zijn het gewoon om gigantische hoeveelheden werk te verzetten in ongelooflijk korte deadlines en 'we get the job done!', zelfs in de meest hectische omstandigheden."

 

Bovenstaande intro is quote van Pieter Troch, project manager bij Fisheye. Al snel resulteerde dit tot een bijzondere en concrete actie, namelijk de productie en distributie van afschermingspanelen, gemaakt uit plexiglas en aluminium, om te gebruiken op toonbanken van apothekers. Deze goedkope en relatief gemakkelijke oplossing om apothekers af te schermen van hun klanten vond al snel tractie bij meerdere zaken in de regio rond Wetteren en Gent. Twee dagen kwam er een bestelling van 250 exemplaren voor KOVAG, de Koninklijke Oost-Vlaamse Apothekers Gilde, wat de bal uiteraard nog meer aan het rollen bracht. Op minder dan 24u gingen we dan ook over van idee naar prototype naar productie en zelfs distributie. 

 

Met trots stelt Fisheye infrastructuur en personeel - onder aangepaste werkomstandigheden uiteraard- ter beschikking voor dit project om de verspreiding van dit virus tegen te gaan. Hiermee hopen we een duidelijk en solidair signaal te geven en andere bedrijven er ook toe aan te zetten hun verantwoordelijkheid te nemen. Kenmerkend voor het Fisheye DNA is dan ook dat we ons vakmanschap altijd combineren met creativiteit om zo op kortetermijnoplossingen te realiseren. Naar alle waarschijnlijkheid stopt het hier niet: ons team staat alvast klaar om bergen te verzetten indien de maatregelen nog verder zouden verstrengen. 


Fisheye wil en kan zijn samenwerking uitbreiden naar andere sectoren

Like Reageer