IINII
Evenementenbureau IINII stort zich op de verkiezingsmarkt
IINII|
12 maart 2021

Met het wegvallen van alle live-evenementen hebben organisatoren zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Zo heeft IINII in het afgelopen jaar o.a. de afstandhouder bedacht, het coronaproof Scala Theater ontwikkeld en veel online en hybride events georganiseerd. De komende weken levert het evenementenbureau ook een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen.


Bij wijze van proef wordt het tellen van de stemmen dit jaar in een aantal gemeenten over twee ronden verdeeld. Daar tellen de stembureaus op 17 maart, na het sluiten van de stembussen, alle stemmen per partij. Dit bepaalt de voorlopige stemuitslag. De dag erna vindt een tweede telling op kandidaatsniveau plaats, die voor de inwoners vrij toegankelijk is. Deze zogenoemde centrale stemopneming (CSO) bepaalt de definitieve uitslag per stembureau. Dit moet de uitkomst efficiënter, transparanter en betrouwbaarder maken. Het telproces kan goed gecontroleerd worden en de kans op op hertelling wordt kleiner. Een verantwoordelijke klus dus, die in deze tijden met extra veel protocollen gepaard gaat. Evenementenbureau IINII heeft hiermee in 2019 al ervaring opgedaan tijdens de Europese, Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen in Rotterdam. Voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen hebben, naast de havenstad, ook Amsterdam en Utrecht de logistieke organisatie van de CSO aan IINII toevertrouwd.


Hoewel de toevoeging van het briefstemmen (voor ouderen) en vroeg stemmen (voor kwetsbaren) dit keer weer extra dimensies toevoegt, ziet medeoprichter Nicole van der Valk dit als een opdracht die helemaal in het straatje van haar bedrijf past. “Grootschalige evenementen en de logistiek, crowd control, veiligheid en coronamaatregelen die daarbij komen kijken, zijn ons vak. Daardoor kan IINII de door de gemeenten opgezette protocollen perfect vertalen in een draaiboek voor alles wat op locatie nodig is. Denk aan het aantal tellers en het aantal hallen dat je als gevolg van de onderlinge afstand nodig hebt om ’s avonds op tijd klaar te zijn met het tellen. Maar ook aan de catering, luchtkwaliteit, veilige looproutes voor geïnteresseerde burgers en begeleiding van de media. Het is een omvangrijke operatie, waaraan alles bij elkaar meer dan 1000 mensen meewerken. Daarnaast is het voor ons een boeiende nieuwe tak van sport. De ervaring die we nu opdoen, kunnen we ook bij toekomstige verkiezingen weer goed inzetten, zoals de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.”



Neem voor meer informatie contact op met Nicole van der Valk van IINII, via

nicole@iinii.nl

of 06-22411794. 

Like Reageer