TMAB Business Events
"Do business through events" - het blijft mogelijk!
TMAB Business Events|
01 March 2021

Positief nieuws inspireert en motiveert, en daarom delen wij, in tijden waar de media bol staat van het negatieve nieuws, graag het volgende met jullie:


Midden maart 2020 stonden die bewuste donderdag de camions geladen, klaar om naar Madrid te vertrekken. Daar coördineert TMAB Business Events jaarlijks de deelname van de Europese Commissie en 6 aanverwante Europese organisaties aan een internationale beurs. En toen viel de bom. BAM! Alles terug uitladen … en thuiszitten … wachten tot die coronashit voorbij is.


Of toch niet? We namen 4 totaal uiteenlopende initiatieven, waarvan er 1 zo succesvol werd dat ons 9-koppig team in het najaar opnieuw voltijds aan de slag kon: de organisatie, volledig in-house, van virtuele conferenties. We geven toe, de factor geluk heeft ons geholpen. Eind maart 2020 al contacteerde een vaste klant ons, een Europese medische associatie: “TMAB, help ons, wij moeten meer dan ooit contact houden met onze leden! Alle grote ziekenhuisconsortia willen onderling overleggen en leren van elkaar. Wij moeten hen helpen en steunen, inspireren en informeren. Hoe kunnen we dat best doen?”


SWITCH NAAR VIRTUEEL VOOR VERSCHILLENDE EVENTS

“Gisteren” organiseerden we live-events: van beursorganisator tot PCO, met ook VIP-arrangementen en opleidingen, een brede en tegelijk zeer complementaire waaier van activiteiten. De switch naar virtueel maakten wij in eerste instantie voor conferenties, sinds kort gaan wij ook voor personeelsfeesten en teambuildings meedenken met HR-specialists, om personeel gemotiveerd en in onderling contact te houden.


MORGEN WORDT HYBRIDE

De vraag die iedereen zich stelt: wat brengt “morgen”? De technologieboost die alle generaties en alle sectoren door corona beleefd hebben, zal zeker zijn sporen laten. Telewerken zal niet meer verplicht zijn, maar zowel werkgevers als werknemers willen de voordelen ervan behouden: geen tijdverlies qua woon/werk-verkeer, kosten besparen qua vierkante meters werkruimte die moet uitgerust en verwarmd worden, betere balans tussen werk en gezin, enz. We zullen ons minder verplaatsen, ook naar vergaderingen of conferenties.


Maar als we mekaar zien, zal het extra deugd doen! Corona heeft ons met onze voeten op de grond gezet, heeft ons laten beseffen dat gewoon al goed genoeg is. En dat straalde zich vorige zomer al af op de enkele live-teambuildings die we mochten organiseren. Gewoon mekaar terugzien onder collega’s deed o zo veel deugd, slecht weer kon niemand deren bij het drinken van een glas in open lucht.


Morgen wordt anders, hybride. Mét live-events maar met minder spektakel, mét publiek in de conferentiezaal maar ook thuis vanaf de computer, mét beurzen waar je producten kan voelen maar ook online beursstands, mét personeelsfeesten maar ook maaltijdboxen om in gezinsverband te nuttigen. We zullen allemaal bewuster omgaan met verplaatsingen en budgetten, gewoon onze vrijheid herwinnen zal zoveel deugd doen.

Like Reageer