VBDCK Brewery
Rondleiding met degustatie in Brouwerij VBDCK
VBDCK Brewery|
28 August 2020

Voor het eerst opgericht in 1867 en herrezen in 2015. VBDCK is een recente brouwerij in Tielrode, een deelgemeente van Temse.


VBDCK mag alvast starten met een bijzondere anekdote: samen met wetenschappers van de Universiteit Gent slaagden ze erin om de oude gist uit twee vergeten flesjes KEREL-bier van Verbeeck-Back (de vroegere brouwerij) weer tot leven te wekken.


Een biertje smaakt zoveel beter als je weet waar het vandaag komt. Breng daarom een bezoek aan Brouwerij VBDCK, de allesbehalve traditionele brouwerij van de familie De Cock. Ontdek tijdens een straffe rondleiding wat er zich afspeelt achter gesloten deuren en eindig met, jawel, een zalige degustatie. Je krijgt deskundige uitleg van master brewers en gaat met een hoop kennis en herinneringen naar huis. Schol!


Bij VBDCK kan je terecht voor acht verschillende KEREL-bieren waar iedereen z’n gading in kan vinden. Van Bière de Garde, een complex, moutig bier met een karameltoets tot Kaishaku, een bier met een alcoholperenctage van 15% dat verrijkt werd met een Japanse gist, en Pink Imperial, een bier met een dieproze kleur en fluweelachtige frambozensmaak. Er is dus voor ieder wat wils. En omdat het oog ook wat wil, mag het design van de flesjes er zeker zijn: tijdens de World Beer Awards 2018 won het assortiment van KEREL een prijs in de categorie ‘World’s Best Range Design’.


Een rondleiding in het Nederlands/Frans/Engels met degustatie duurt zo’n anderhalf uur en wordt georganiseerd voor groepen tot 12 personen op vaste zaterdagen. Zijn jullie met meer dan 12, dan kan een rondleiding ook op een ander tijdstip. Stuur in dat geval even een e-mail naar experiences@vbdck.be om de tour te reserveren. Prijzen vind je op de website https://www.vbdck.be/. Er zijn ook rolstoelvriendelijke rondleidingen mogelijk.

Like Reageer