Ecco La Luna
Ecco La Luna pakt uit met Street Olympics
Ecco La Luna|
8 maart 2024

In het jaar van de Olympische Spelen van 2024 introduceert Ecco La Luna een innovatief concept genaamd Street Olympics, waarmee de Olympische sfeer naar verschillende steden en omgevingen kan worden gebracht. Street Olympics is een unieke teambuildingervaring met een Olympische twist, waarbij sportkleding optioneel is.


Het interactieve spel Street Olympics is ontworpen voor groepen van 5 tot meer dan 1000 deelnemers en maakt gebruik van de Mobile Adventures app van Ecco La Luna, dezelfde app die wordt gebruikt voor online teambuildings en citygames van het agentschap. "Het idee is dat teams van 5 à 6 personen de omgeving verkennen", aldus Hans Vanooteghem van Ecco La Luna. "Dit kan variëren van een stad, een park tot zelfs binnenlocaties. Tijdens de verkenning ontgrendelen deelnemers diverse vragen en opdrachten gerelateerd aan zowel historische als moderne Olympische Spelen. Het omvat een mix van trivia-vragen en creatieve opdrachten waarbij interactie met de omgeving centraal staat. Bijvoorbeeld, een opdracht kan zijn om een synchroonzwemchoreografie te maken, met als locatie een fontein of vijver in de buurt. Het is aan de deelnemers om creatief te zijn met wat de locatie te bieden heeft."


De gemaakte foto's en video's worden direct naar de gamemaster gestuurd voor live beoordeling. "Teams kunnen elkaars voortgang zien in de app en de scores van anderen volgen, wat de competitie versterkt. Echter, in het laatste half uur worden de scores verborgen om de ontknoping spannend te houden. Na één of twee uur - afhankelijk van de gekozen duur - komen alle teams weer samen op één locatie. De afsluiting kan variëren afhankelijk van de locatie. Bijvoorbeeld, in een hotel kunnen we een selectie van foto's en video's projecteren. We bieden ook altijd een online galerij aan waar deelnemers gemakkelijk hun beelden kunnen delen. Het hoogtepunt is natuurlijk de bekendmaking van de eindresultaten, waarbij de winnaars een passende beloning ontvangen."


Street Olympics biedt de flexibiliteit om aangepast te worden aan de wensen van de klant. "Het is een formule die meer gericht is op creativiteit dan fysieke inspanning. Het draait niet om snelheid, maar om het samen hebben van een leuke tijd en creatief bezig te zijn. Het wordt gezien als een ontspannen activiteit die voor iedereen geschikt is. We hebben een uitgebreid standaardspel dat overal gespeeld kan worden, maar we passen de opdrachten graag aan op de wensen van de klant en de mogelijkheden van de omgeving. Teams kunnen het spel spelen op hun eigen smartphones, maar we kunnen ook iPads verstrekken indien gewenst", concludeert Hans Vanooteghem.

Like Reageer