Eventproducent
Succes met uw eerst Virtualevent!
Eventproducent|
22 April 2020

Nu we tot 1 september geen publieke live events meer kunnen organiseren zie ik event organizers zich snel herpakken en willen hun klanten graag helpen om de communicatie online verder op te zetten. Bijvoorbeeld door middel van livestreaming, webinars, webcast een virtualevent te organiseren. Wij zijn al sinds 2007 hiermee bezig en weten inmiddels eigenlijk best wel goed hoe dit moet en ook waar de kansen en gevaren zitten?

Zoals Marktingfacts in hun post al zegt kun je een online live event maar een keer goed doen. Helaas zeg ik eerder "...maar een keer goed fout doen", want je kijkers zijn weg, foetsie, gone en komen niet zo snel meer terug, wanneer je online events niet soepel loopt en storingen heeft. Ook je keynote speakers zullen je dit niet in dank afnemen en geen plezier beleven aan een rammelende uitzending.

Trendwatcher Lidewij Edelkoort zei het afgelopen week ook al, de DIY maatschappij komt eraan! Deze “trend” is natuurlijk al jaren aan de gang en dus geen nieuwe maar nog wel steeds een trending. En dat kan je zien aan alle laagdrempelige videotools die er de laatste jaren in rap tempo bij zijn gekomen. En die ook nog vaak gratis beschikbaar zijn. Super zou je denken, maar het blijft tricky om te Mc Guyveren en in het diepe te springen bij zo'n belangrijk moment. 

Dus waar moet je op letten? Kies eerst of je budget hebt om het te laten doen door een ervaren technische partij. Want dat neemt een hoop last-minute DIY geknutsel uit handen. Ga je het zelf doen? Dan hier alvast één eerste KISS van ons ;-) Keep It Simple Stupid! Eigenlijk de enige tip die ik kan geven, want anders wordt het te technisch.

Wanneer je wel een ervaren technische partij bij haalt, screen deze dan goed! Bekijk eerst of ze wel live event ervaring hebben. En hoe ze dit uitvoeren. Dus kennis, kunde en een aantoonbaar livestream portfolio. Met de nadruk op 3…2…1…LIVE! Want dit is net even wat anders dan een creatieve offline video in elkaar scripten.

Wij hebben met ons label Virtualevents.nl de afgelopen weken een bewezen betaalbaar en snel op te bouwen webcaststudio en configuratie ontwikkeld die op elke lokatie geplaatst kan worden. Compleet met AV-schermen, remote keynote sprekers en powerpoints. En met onze backstage talkback zetten wel snel elke beller klaar om direct live te gaan in de uitzending. Uw publiek beleefd daardoor een heldere uitzending met interactie en de sprekers kunnen zo ongestoord hun presentatie toelichten.

Zei ik betaalbaar? Ja! Tussen de 750~1500 heb je al een complete in-house live webcaststudio met belichting om los te gaan met elk Virtual Event die je maar wilt organiseren. Bel ons gewoon op om te vragen hoe wij dit kunnen doen voor je. En ga je zelf een uitzending verzorgen, bel ons ook! Want wij helpen je graag op weg.

Like Reageer