De2pk'tjes
Time for Coffee
De2pk'tjes|
29 november 2023

Geniet van een uniek avontuur met een Citroën 2CV in combinatie met een bezoek aan een ambachtelijke koffiebranderij!

Zoek je een unieke en avontuurlijke ervaring? Stap dan in een klassieke Citroën 2CV en laat je verrassen tijdens een onvergetelijke rit naar een ambachtelijke koffiebranderij! Via bolletje-pijltje volg je een schilderachtige route door het prachtige landschap, terwijl je geniet van het nostalgische gevoel van deze legendarische auto's.

Deze uitstap is geschikt voor 2 personen tot maximaal 8 personen. Nodig vrienden, familie of collega's uit en beleef samen een fantastisch avontuur.

Eenmaal aangekomen bij de ambachtelijke koffiebranderij zal Chris jullie hartelijk ontvangen, een gepassioneerde koffie-expert. Je krijgt de kans om het brandproces van dichtbij te bekijken en te leren over de kunst van het ambachtelijk koffiebranden. Laat je zintuigen prikkelen terwijl je de heerlijke geur van vers gebrande koffiebonen opsnuift en ontdek de geheimen achter de perfecte kop koffie.


Het bezoek aan de koffiebranderij duurt 1u45 tot 2u, waarin je kunt genieten van interessante verhalen, proeverijen en de mogelijkheid om je favoriete koffie mee naar huis te nemen. De ervaren barista deelt graag zijn kennis en geeft je tips over het zetten van de ideale kop koffie.

Als je op zoek bent naar een unieke, authentieke en smaakvolle ervaring, ga dan met ons mee op deze onvergetelijke reis naar een ambachtelijke koffiebranderij. Boek snel je avontuur met de Citroën 2CV en/of Méhari en geniet van een heerlijke dag vol plezier, vrienden en natuurlijk de beste koffie!

Let op: door de populariteit van deze tour is het raadzaam om tijdig te reserveren (min. 1 maand op voorhand). Mis deze kans niet om een onvergetelijk avontuur te beleven in een legendarische auto en de fascinerende wereld van ambachtelijke koffiebranding te ontdekken!

 

Roadbook

Bij vertrek krijgen jullie een roadbook mee. Het roadbook is opgemaakt volgens het BOLLETJE–PIJLTJE principe, the old fahion way dus. Alle tekeningen zijn op basis van rechte lijn structuren (zie hieronder) en zijn dus geen exacte weergave van de werkelijke situatie. Gelieve respect te tonen voor alle weggebruikers & de wegcode, het uitgestippelde parcours is vooral op kleine landwegen, waar ook veel voetgangers, fietsers, kinderen, etc … op circuleren. Voorzichtig rijden is de boodschap en genieten.


Voorbeeld van de gebruikte symbolen

De koffiebranderij

Chris Moreels is de zaakvoerder en brander van Buizerd &Saars. Koffie zit hem in genen. Bij zijn grootvader ‘Gaby’ Van Herzeele, maalder van beroep, stond de dampende koffiekan van grootmoeder steeds op de Leuvense stoof, met daarin zelf gebrande koffie. De historiek rond de koffiekan heeft ongetwijfeld meegespeeld in zijn keuze om koffiebrander te worden.


Het is een kleine 

ambachtelijke koffiebranderij waar verse koffie centraal staat. Het afwegen, branden, verpakken, … alles gebeurt volledig manueel. Zo is er steeds een controle over de kleur, geur en het volledige brandproces. Daarnaast werkt Chris met traders die de koffieboeren een eerlijke prijs betalen of rechtstreeks met de koffieboer.

In tegenstelling tot de meeste koffiebranderijen, werkt Chris uitsluitend met single origine koffie en arabica bonen. Zoals bij wijn, kan hierdoor de smaak per oogst lichtjes schommelen maar blijft het hoofdprofiel behouden.

Like Reageer