D&B Eventmarketing
Internationale erkenning voor D&B Eventmarketing
D&B Eventmarketing|
27 November 2023

Afgelopen week vond in Rome het BEA World Festival plaats, de prestigieuze awardshow voor events en live communicatie. D&B Eventmarketing was met twee cases geshortlist om in de prijzen te vallen en ging met de Silver Award Non Profit terug naar Hilversum. Een fantastische internationale erkenning voor het ALS community event. 

 

De winnende case: een record opbrengst voor ALS dankzij de revival van de Amsterdam City Swim 

In 2020 nam D&B Eventmarketing de organisatie van de Amsterdam City Swim op zich. Het evenement om zo veel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen de dodelijke ziekte ALS had een nieuwe boost nodig, omdat het aantal deelnemers en de fundraising terugliepen.  


“In de afgelopen jaren hebben we de ACS getransformeerd: van sportief fundraisingevent naar een krachtig ALS Community Event.” Aldus Jorryt van der Haar, directeur Creatie en Innovatie van D&B Eventmarketing. Er is een nieuwe aanpak ontwikkeld waarbij de deelnemers niet alleen zwommen voor een bekende of voor de ‘kick’, maar werden gekoppeld aan Wave Heroes: de ALS patiënten en hun verhalen. Hierdoor werd de band tussen de deelnemers, vrijwilligers en de patiënten en hun verhalen versterkt. Resultaat? Een ongekende stijging in betrokkenheid én donaties. Tegen alle verwachtingen in werd 75% meer donatiegeld opgehaald dan in 2019! BEA World heeft deze prestatie beloond met de zilveren award in de categorie Non profit-CSR events. Lees meer over de case op www.db-eventmarketing.nl/amsterdam-city-swim-2023

 

Vier nominaties voor Daymakers 

Naast de Silver Award voor de Amsterdam City Swim was er meer erkenning voor D&B Eventmarketing en ook voor haar zusterorganisatie FX Agency met wie het eventmarketingbureau sinds kort de Daymakers groep heeft gevormd. In totaal waren er vier Daymakers cases geshortlist door het BEA World Festival. Zo was de jubileum eventcampagne ‘75 years red impact’ van Lely genomineerd in de categorie Festivity-Celebrations. In diezelfde categorie was ook de FX Agency case voor Top Employers Certification Celebration genomineerd. Ook zij hadden een tweede nominatie met de case FrieslandCampina Data Drives in de categorie Congress/Conference.  

 

Over BEA World Festival 

Het BEA World Festival - The International Festival of Events and Live Communication - is al sinds 2006 een toonaangevend netwerkevenement binnen de internationale evenementenindustrie. Van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 november was het Auditorium Parco della Musica Ennio Morricone in Rome het decor. 600 Bureaudirecteuren, opdrachtgevers en toeleveranciers vanuit 40 landen woonden vrijdagavond de uitreiking van de Best Event Awards bij. Er waren awards te verdienen in 16 verschillende event- categorieën en diverse subcategorieën.  

 

Over D&B Eventmarketing 

D&B Eventmarketing creëert al meer dan 40 jaar onderscheidende events en eventcampagnes met verhalen die je bijblijven. Zo’n 40 mensen werken voor organisaties als Nederlandse Loterij, Lely, Nyenrode, EY, Fonds Gehandicaptensport, Salesforce, Croonwolter&dros, Achmea, Schneider Electric en Enza Zaden. Sinds maart 2023 vormen D&B Eventmarketing en FX Agency samen de groep ‘Daymakers’

Like Reageer
Kevin Van der Straeten
Leader |eventplanner.net | 27 November 2023

Proficiat! 🎉

Like | Reply
Pieter Bas Boertje
Expert |D&B Eventmarketing | 27 November 2023

Thanks Kevin!!!

Like