Veldeman
Veldeman bouwt 10.000 m² tentstructuren voor prestigieuze jumping event Zangersheide
Veldeman|
19 oktober 2023

Einde september is Domein Zangersheide in Lanaken traditiegetrouw hét centrum van de springpaardenwereld. De internationale springsport verzamelt er voor het WK jumping voor jonge paarden, het Belgisch Kampioenschap springen voor seniors, een competitie voor dekhengsten en een veiling van veulens en paarden van de hoogste kwaliteit. Veldeman verzorgde voor de vijfde editie op rij alle tijdelijke accommodatie van dit prestigieuze jumping event.


Het inkomplein werd voorzien van terrasvloeren en diverse pagodetenten voor de eet- en drinkstanden voor het grote publiek. Een aluhal van 15m bij 75m, uitgevoerd met een combinatie van piramidedaken en transparante dakzeilen, deed dienst als galerij voor standhouders. De superhoge Phoenix booghal van 20m bij 50m werd ingezet voor de centrale high-end bar, een echte eyecatcher op het bezoekersplein, met rondom cassettevloeren voor het open terras. Een etagetent van 10m bij 60m werd deels gebruikt voor ruiters/amazones en deels ingericht als jurytoren. Ook voorzag Veldeman een ‘veulentent’ voor de jonge paarden die geveild werden. Daarnaast werden diverse aluhallen geplaatst voor standhouders, als keukentent, crewtent en restaurant voor de grooms.


De VIP-tent van 20m breed en maar liefst 105m lang werd voorzien van 4 vloerniveaus om de VIPs optimaal zicht te geven op de piste. Uniek bij deze editie waren de vouwgordijnen die specifiek op vraag van de klant ontwikkeld werden om de zijwanden, die vroeger opzij werden geschoven, sneller te kunnen openen. Dankzij een optreksysteem zorgde dit niet enkel voor een enorme tijdswinst (van enkele uren naar enkele minuten) maar ook voor een verbeterd zicht omdat ze mooi weggewerkt werden in de tentstructuur. Ook nieuw waren de schuiframen die ingebouwd werden om de VIPs te laten genieten van showcooking met een ofyr.


Ook in de bestaande veilinghal plaatste Veldeman vloerniveaus zodat de VIPs optimaal zicht genoten op de paarden voor de veiling.


In dit mooie totaalproject zorgde Veldeman bovendien voor de aankleding van onze tentstructuren door middel van stoffering, tapijttegels en roltapijt. Het geheel van tenten voor deze jumping, zo’n 10.000 m² in totaal, was op zijn minst impressionant te noemen!

Like Reageer