Moodmaker Events
Is samenwerking een natuurlijke menselijke eigenschap?
Moodmaker Events|
25 september 2023

Dit is de meest significante vraag die we hebben gesteld sinds we begonnen met de Chain Reaction Teambuilding.


De meeste mensen zijn overtuigd van het belang van samenwerking. Maar… werken we wel zoveel samen als we denken dat we doen? Of blijven we in onze silo’s en heerst er een “wij tegen zij” gevoel?


De aanname is dat een groep mensen automatisch zal samenwerken voor optimale team- en organisatieprestaties, innovatie en resultaat. Sorry dat ik het je moet zeggen, maar mensen werken niet automatisch kwalitatief samen...


Gelukkig kan een teambuilding hierin helpen om samenwerking van hoge kwaliteit te bereiken.


Voor het uitvoeren van een teambuilding hebben we nu twee mogelijkheden. Ofwel sturen wij het proces en vragen actief aan de deelnemers om samen te werken. Ofwel sturen we dit proces niet en geven we aan de deelnemers een einddoel mee.


In de eerste situatie zien we dat er inderdaad wordt samengewerkt. In de tweede situatie wordt er doorgaans niet samengewerkt. Dit noemen we voorspelbaar gedrag.


Moodmaker is gespecialiseerd in dergelijke niet-lineaire activiteiten. Het zijn activiteiten ontworpen om uw bedrijfsboodschappen - bvb het belang van samenwerking - krachtig en met stijl over te brengen. En ze op een leuke en boeiende wijze tot leven te brengen. 


Deze ervaringen zetten aan tot nadenken en kunnen worden gebruikt om de ideeën letterlijk uit je team te schudden, terwijl je er ook plezier aan beleeft! Zo zijn onze teambuildings zowel dynamisch als relevant naar de doelgroep.


Of anders gezegd, je kan mensen iets vertellen of ze iets laten zien. Maar het dringt pas echt door als ze het beleven! Dat is precies waarom onze teambuildings zo efficiënt zijn.


Zo hebben we teambuilding activiteiten ontwikkeld rond : 

Finding the opportunity in change.

Managing complexity and cross functional communication & collaboration

Customer centricity and innovation

The balance between planning and execution


Komt samenwerking vanzelf in jouw organisatie? Of is het iets waar je aan moet werken?


Like Reageer