Photoevents
Wij starten terug op in september, boek nu uw bedrijfsfotograaf
Photoevents|
21 April 2021

(de foto is een voorbeeld van een shoot&print actie i.o. van De Limburger Sittard)


Photoevents mag ik met recht een vaste waarde noemen in het evenementen landschap. Sinds 1997 heb ik elke prille nieuwe technologie omhelst, aangevuld met eigen ontwikkelde software en ingezet op een, voor het publiek, toegankelijke manier.


In 1997 introduceerde ik de fotokalender, digitaal fotograferen op locatie, kalender klaar op locatie.


In 2003 waren we bij de eersten, of waren we het eerste bedrijf, dat draadloze technologie gebruikte om foto's direct van onze fotografen te streamen naar printstations opgesteld op verschillende locaties.

Nikon introduceerde toen de D2H die in combinatie met de WT-1 een min of meer werkbare oplossing aanbood. 


En de jaren daarop volgend ontwikkelde ik tig van nieuwe concepten, vaak op maat van een bedrijf.

Recent nog, ontwikkelde ik in eigen beheer de 360 Spin Booth waarbij een scan gemaakt wordt van één of meerdere gasten samen die dan enkele minuten later via de eigen smartphone kan bekeken worden.


Door de software zelf te schrijven, zowel aan de clientside als op het niveau van de server spaar ik enorm veel geld uit waardoor ik deze diensten aan scherpe prijzen kan aanbieden.


Op de website kun je honderden voorbeelden zien van diverse acties.


Helaas kunnen we al méér dan 13 maanden niet meer genieten van wat voor mij nooit werk is geweest maar het pure plezier om tussen de mensen te mogen staan en honderden, zelfs duizenden foto's per uur te kunnen leveren, geprint binnen luttele seconden, verstuurd naar sociale media, gestreamed naar grote schermen, voorzien van codes voor directe download en dat alles terwijl de ontvanger (uw gast, uw medewerker, uw klant) altijd met grote ogen en een nog grotere glimlach het eindproduct onder ogen kreeg.


Het blijft nog even rustig maar de eerste aanvragen rollen voorzichtig binnen en sommige weekends in september zijn nu al niet meer te boeken. Het lijkt er dan toch op dat bedrijven opnieuw hun evenement durven in te plannen.


Velen hebben onze sector verlaten voor nieuwe opportuniteiten, veel talent is voorgoed verdwenen, maar wij, de overlevers kijken nu wel héél hard uit naar het terug opengooien van onze samenleving zonder onzin-regeltjes en zonder teststraten.


Hoopvol maar voorzichtig in mijn verwachtingen,


Christian Titeca

photoevents.nu

serv2.net

Like Reageer