The Perfect Serve Agency
Old Fashioned History
The Perfect Serve Agency|
10 januari 2020

Laat ons starten met 1 van de oudste cocktails die er bestaat 😋 “The Old Fashioned Cocktail”

Ook meteen 1 van The Perfect Serve Agency Favoriete cocktails!!

Ons verhaal begint bij Jerry Thomas en nog 1 van de oudst gevonden handgeschreven Bar-Tenders Guide uit... 1862 ✔️

In 1862 shakte Jerry Thomas de Old fashioned cocktail met Whiskey... Wat toen hoogst waarschijnlijk, na de prohibition een mix was van Rogge whiskey en een soort van “bourbon” die nog in de volle evolutie zat.

Gedurende de jaren zijn puristen beginnen speculeren over hoe de Old Fashioned zou moeten gedronken worden... Laat ons eerlijk zijn, met een bourbon dat wat voor een zachtere en iets zoetere old fashioned zou zorgen of met een Rogge whiskey wat dan weer voor meer Kick en kruiding zorgt in de Old Fashioned zegt u het mij maar...? Wij bij The Perfect Serve Agency gaan hier liever voor meer verschillende smaken, zo dat iedereen zijn eigen smaak vind in een krachtige cocktail als de Old Fashioned.


Waar komt de naam eigenlijk vandaan, vraagt u zich af??

De volledige naam was toen:

“ The Old Fashioned Whiskey Cocktail “ (1862)

Daarvoor helemaal terug voor deze tijd, echt in het prille begin van de cocktail tijd +- 1806 toen er nog recepten waren die nog de ingrediënten bevatte: Spirit-een klein beetje suiker-water en bitters! In deze tijd was het nog simpel een Whiskey Cocktail genaamd, niet meer en niet minder.

(Leuk weetje)

Werd deze cocktail wel nog geserveerd zonder ijs, en werd toen zo beschouwt als een cocktail voor volwassenen.


Door de jaren heen heeft deze cocktail een rollercoaster gemaakt, mensen die claimde dat zij deze hadden uitgevonden of verbeterd en enzovoort.. Wat ons brengt ergens midden 1990 enzo ook deze cocktail populair geworden is in Londen maar dan niet meer geshaket als in de jaren 1862 maar ge -

“stirred” In het glas of in een mix glas? Zegt u het maar... Wij stirren deze voor een verwatering te krijgen of beter genoemd in “bartender terminologie” DILUTION Te verkrijgen!

Of zoals op de foto’s in Kaviaar ballen. Cocktail kaviaar ballen zegt u...

Inderdaad als moleculaire mixologist... Geef ik graag mee dat deze cocktail echt aan evolutie bezig is.

Bartenders nu hebben deze zodanig geperfectioneerd dat er zeker voor elk wat wils is.


Hoe te maken? Ik geef je mijn favorite mee..

Ik ben een grote fan van rum en chocolade ☺️

Voor mij is dit gewoon een match made in heaven 😋

Recept voor de Chocolade rum old Fashioned zoals op de foto:

- 50Ml Jouw Favoriete Rum geinfusseerd in een chocolade fles. ‘Chocolade wash noemen we dit’

( Voor meer uitleg mag je mij altijd contacteren)

- 1 lepel suiker of 10 ML Suiker siroop.

- 6 Druppels Chocolade/Chili Bitters

- Een klein beetje bruiswater ( Kwestie dat uw suiker mooi oplost ) Zoals de suiker siroop zou het ook een 10tal Ml moeten zijn anders heb je al een meer aan verwatering... Kleine tip!

Voor een fruitsalade versie van deze kan je zest muddelen met de suiker voor de fans 😋🇧🇪


Laat het jullie smaken en hopelijk heb ik jullie weer iets bijgebracht vandaag ☺️✔️

Like Reageer