Bureau Bonk
Ook in tijden van Corona zijn grote evenementen mogelijk
Bureau Bonk|
14 september 2020

Grote evenementen zoals popconcerten, Glow, Lowlands of het Jeroen Bosch jaar: zijn die nog mogelijk in de toekomst? Niemand die het weet. Niettemin zien wij mogelijkheden om grote massa’s mensen te laten genieten van iets moois. 

Verspreiding.


Duizenden bezoekers op een kluitje is voor onbepaalde tijd onmogelijk met de inachtneming van de coronaregels. Ga je uit van een evenement dat verspreid over diverse plekken in een stad of gemeente plaatsvindt dan wordt het een heel ander verhaal. Juist door gebruik te maken van bestaande locaties binnen een gemeente zoals een popzaal, schouwburg, musea én de openbare ruimte creëren we maximale ruimte om mensen te verspreiden. Verspreid je een evenement ook nog over meerdere dagen, weken of zelfs maanden, dan creëer je nog meer mogelijkheden om de coronaregels te handhaven.


Samenwerken

Indien je gebruikt maakt van meerdere locaties, kun je ook met meer ondernemers profiteren van samenwerken. Eén organisatie bedenkt en coördineert het geheel, een groot aantal ondernemers voeren het uit. Zo creëer je een veilige paraplu die bestaat uit een concept, basisprogrammering, marketing, subsidies, samenwerking met overheid en sponsoren met daaronder de uitvoerende ondernemers, die hierdoor minder risico lopen en meer kans van slagen.


In deze parapluconstructie doe je als ondernemers veel samen: de verkoop van toegangsbewijzen (je verkoopt dus ook voor anderen), de marketing en inkoop. Risico’s blijven er natuurlijk altijd, maar door een gezamenlijke aanpak is er meer kans op subsidies en sponsors en meer bezoekers en zijn de investeringen per ondernemer (marketing en inkoop) kleiner. Daarbij komt nog dat, met de huidige technieken, kaarten ruim van tevoren gereserveerd worden waardoor de organisatoren van evenementen eerder inzicht hebben op hoeveel bezoekers verwacht kunnen worden. Ook verdeling van de drukte is daardoor beter door overheid en ondernemers te controleren.


We zijn altijd al van het samenwerken geweest. In tijden van Corona kan het haast niet anders. Wij denken dat stadsevenementen een goed antwoord zijn om deze beroerde tijd zo goed mogelijk te doorstaan.

Wat denk u? We zijn erg nieuwsgierig! Werkt u bij de gemeente? Wethouder cultuur of economie of op de afdeling evenementen? Zit u zelf in de evenementen sector en wilt u eens een keer vrijblijvend sparren/kennis delen? We horen graag van u.


Joris van Riel

Like Reageer