PXL-NeXT
15 jaar PXL-Congress
PXL-NeXT|
10 september 2020

Woensdag 9 september 2020 bestaat de spinoff van Hogeschool PXL, ‘PXL-Congress’ maar liefst 15 jaar! 

PXL-Congress is hét centrum voor levenslang leren en events en is de ideale locatie voor congressen, beurzen, teamvergaderingen, feesten, productpresentaties, trainingen, seminaries en elk ander denkbaar evenement. “Het is ook de gedroomde plek voor ontmoetingen en kruisbestuiving tussen PXL-studenten en -docenten enerzijds, en professionals uit het bedrijfsleven, social profit en overheid anderzijds.” zegt algemeen directeur Ben Lambrechts.


Diensthoofd Chantal Torbeyns geeft duiding: “Covid19 gooide dit jaar de hele event- en congressector overhoop. Er moest dus op zoek gegaan worden naar inventieve oplossingen, en die zijn er nu!” Voor PXL-Congress was het snel duidelijk dat video & digitalisering aan het boomen was. Daarom investeerden we in hardware en software om snel op deze nieuwe normaal te kunnen inspelen, dit in samenwerking met de Limburgse firma Videocenter uit Zonhoven.


PXL-Congress heeft verschillende vergaderzalen ter beschikking die zijn uitgerust met camera’s én de mogelijkheid bieden om dit uit te breiden met een livestreampakket. Op die manier helpen we bedrijven hun meetings/workshops alsnog te laten plaatsvinden én slagen we erin het volledige doelpubliek te bereiken op een veilige manier. Gezien er maar een beperkt aantal mensen mag samenkomen, en er vaak een groter doelpubliek is, bieden we vanaf nu 2 oplossingen aan.


U kan uw event hybride opzetten!


We installeerden hiervoor in de grote zaal een camera en softwarepakket dat dit alles mogelijk maakt. We kunnen zo de betrokkenheid van de mensen die vanop afstand meekijken vergroten door het implementeren van allerhande tools zoals een chatfunctie.


U kan uw event live streamen voor een groter bereik!


We hebben de mogelijkheid om uw event vanuit zaal Pacioli te streamen naar eender welke andere zaal binnen Hogeschool PXL om zo het maximum aantal toegelaten personen toch fysiek samen te brengen.

Ook kleinschaligere events of vergaderingen kunnen we corona proof en hybride voor u uitwerken. Op die manier helpen we bedrijven hun langverwachte evenementen alsnog te laten plaatsvinden én slagen we erin het volledige doelpubliek te bereiken op een veilige manier. Indien u fysiek én coronaproof wil vergaderen met een grotere groep mensen dan beschikken we over een geavanceerd conferentiesysteem! “Er worden verschillende functies geboden om vlot vergaderen mogelijk te maken.” besluit Chantal Torbeyns.

Like Reageer