Avenature
Hart voor de zorgsector
Avenature|
4 september 2020

Hart voor de zorgsector


In het voorjaar kon o.a. onze sector enkel afwachten wanneer we weer iets van ons vak zouden kunnen maken. We waren bezorgd om heel veel, om de gezondheid van onze naasten, de algehele volksgezondheid, en uiteraard ook om onze kansen op een voortbestaan van werk en inkomen.


Met veel creativiteit, aanpassingen in activiteiten-aanbod en bedrijfsvoering, en hulp van de toeristische diensten en de overheid,  is het vele bedrijven/bedrijfjes in onze regio gelukt om in ieder geval in de zomermaanden weer gezellige sportieve en recreatieve activiteiten aan te bieden aan mensen die “ er even uit” wilden.


Onder de klanten van Avenature bevonden zich veel familie’s en vriendengroepjes die op een of andere manier in aanraking waren gekomen met werk en/of gezondheidsperikelen n.a.v. Covid-19.

We hebben bijzondere verhalen meegekregen, ontroerende, schrijnende, maar zeker ook veel positieve en blije gebeurtenissen werden gedeeld.


Wat veel indruk heeft gemaakt bij ons waren de verhalen van mensen die werken in de zorgsector. Hun behoefte aan ontspanning en hun plezier tijdens de activiteiten deze zomer was duidelijk.


En, actie is reactie, ons werkplezier en hun vakantiepret zorgde voor vele aangename momenten.

Maar onder die lach, onder die uitgelatenheid zagen we hun bezorgdheid…De bezorgdheid tijdens het voorjaar vermengd met de bezorgdheid over wat hen na hun welverdiende vakantie of weekendje weg misschien weer te wachten staat.

Zij konden in het voorjaar niet afwachten zoals wij, en met die ervaring op de schouders, starten ze na de vakantie weer.


We bedachten dat “er even uit” wellicht voor mensen die werken in de zorgsector, juist ook in de herfst en winter die voor de deur staat, welkom kan zijn.


Als team samen even opladen, ontladen, ontspannen in de buitenlucht.

Daarom hebben we besloten om teams van bedrijven en instanties in de zorgsector 10% korting te geven op de activiteitenprogramma’ s die we te bieden hebben.

Dit uit dank, en als aanvulling op applaus.


Team Avenature

Like Reageer