Amusivent
Evergems eventbedrijf wil de positiviteit erin houden en maakt vrije radio voor senioren
Amusivent|
6 april 2020

Het Evergemse bedrijf Amusivent is gespecialiseerd in de totaalorganisatie van feesten en events. Zwaar economisch getroffen door de Corona-crisis willen ze de moed niet laten zakken en gaan ze zich op een creatieve manier inzetten voor anderen. Met hun project Radio Rust Roest trekken ze met een mobiele radiostudio naar alle woonzorgcentra in Evergem.


“Iedereen is getroffen, en we kunnen uiteraard klagen en zagen, maar dat ligt niet in onze aard”, zegt Tom Van der Vennet van Amusivent. “Toen ik voorbij een rusthuis in Evergem reed en ik de senioren op hun balkon zag staan zwaaien, raakte mij dat hard. We moesten iets doen met onze vrijgekomen tijd, en liefst voor de mensen die als eerste getroffen waren door de lockdown.


Kenneth Viellard, vennoot van Tom bij Amusivent, begon meteen met de voorbereidingen om een caravan in te richten als mobiele radiostudio. “Wij zijn ondernemers met een hoek af. In tijden van crisis moet je creatief zijn en op een positieve manier naar buiten komen.”


“Dankzij de goeie relaties met onze leveranciers waren enkele telefoontjes voldoende om dit project op poten te zetten. Iedereen was superenthousiast over dit goede doel en bood vrijwillig zijn medewerking aan. Zo hadden we meteen de medewerking van onze collega-DJ Peter Van Praag en binnen enkele uren een caravan, een tof logo, technische ondersteuning, belettering enzovoort. Zelfs onze boekhouder bood spontaan aan om ons een financieel duwtje in de rug te geven zodat we konden starten!”, zegt Tom.


Het project start eerstdaags in de verschillende woonzorgcentra in Evergem. Achteraf is het ook te boeken buiten de gemeente.


Meer informatie is beschikbaar op www.radiorustroest.be 

Like Reageer