Photoevents
360° product fotografie
Photoevents|
1 april 2020

We blijven allemaal winkelen en zoeken uit noodzaak onze toevlucht tot online platformen.


Fysiek naar een winkel stappen, producten van dichtbij zien en zelfs vastpakken, dat blijft natuurlijk aantrekkelijk en is bovendien een belangrijk gegeven in ons sociaal weefsel. Ik denk maar aan de combinatie winkel en dan samen een hapje of koffie'tje.


Maar de realiteit, althans vandaag, en hopelijk zéér tijdelijk, is anders en de vraag die vele handelaars dan ook hebben, of ze nu al dan niet reeds online aanwezig zijn, is: hoe je je producten op een zo interactief mogelijke manier visueel kunt voorstellen.


Een jaar geleden investeerde ik in een 360° mobiele studio met de bedoeling deze te gaan gebruiken op evenementen. De software ontwikkelde ik zelf en intussen kreeg ik al wat aanvragen voor een moving photobooth waarbij gasten samen op dit platform gedurende 1 minuut wentelen terwijl ze ofwel stijf stil ofwel dansend getimelapsed worden.


Het resultaat is een onmiddellijk beschikbare mooie surround-reeks waardoor ze zich van alle kanten kunnen bekijken op een speciale smartphone webapp. Een linkje naar een GIF en movie vergemakkelijken het delen op sociale media.


Echter, die realiteit heeft ook mij ingehaald waardoor zeker tot september alle opdrachten zijn weggevallen en dus bekijk ik mijn mogelijkheden om bestaand materiaal aan te passen voor online toepassingen.


De logische keuze voor vermeld materieel is natuurlijk 360° product fotografie.

Bekijk hier een demo: http://360.photoevents.nu/20200331-141604/.


Deze interactieve animatie loopt perfect op een smartphone en de link kan naadloos en op verschillende manieren geïntegreerd worden op de eigen website.


Waarom 360° ?

Het is visueel aantrekkelijk en stimulerend.

Het is interactief, je kan het product roteren en vanuit elke hoek bekijken.

Je ziet alle details en kunt inzoomen.

En je onderscheidt je online winkel van de massa want dit zie je tenslotte nog maar op weinig andere plekken.


De te fotograferen producten kunnen best per koerier bezorgd worden waarna we alles in onze studio (BE of ES) realiseren maar in uitzonderlijke gevallen kunnen we ook onze mobiele fotostudio naar een locatie rijden (echter niet tijdens de corona lockdown).

We maken 360° fotoreeksen van kleinere objecten tot grote toestellen zoals een ijskast waarbij we tijdens de animatie ook nog verschillende aspecten kunnen toevoegen (bijvoorbeeld een deur die opengaat tijdens het swipen, kleurenopties toevoegen of zelfs het monteren van virtuele achtergronden via chromakey technieken).


Hier is interesse voor in een bloeiende markt en daarom verneem ik graag wat ik voor u kan doen. Bel maar even op of stuur een bericht en dan ik neem snel contact op om wat meer uitleg te geven en uw wensen te kennen om dan tot een concrete offerte en verwerkingstijd te komen.


Christian Titeca

Like Reageer