Teambuilding: belang van een gezonde rug

Teambuilding: belang van een gezonde rug

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar je ruggengraat is de basis van een vitaal lichaam. Zie je wervelkolom als de steunpilaar waar je skelet omheen gebouwd is. Bij Thermae Sports Merchtem kun je terecht voor een teambuilding rond dit onderwerp.


Omdat zoveel mensen tegenwoordig kampen met klachten is het belangrijk om te weten hoe we onze ruggengraat een leven lang zo vitaal mogelijk kunnen houden.



Waarom je zo oud bent als je ruggengraat

Het oude Japanse gezegde "Je bent zo oud als je ruggengraat" is een waarheid als een koe. Want hoewel je pas 40 ben, voelt het soms alsof je de wervelkolom van een 80-jarige hebt. Het probleem zit hem vaak in de levensstijl. Heel vaak ligt een gebrek aan beweging aan de basis. De realiteit is voor velen dat we een groot deel van de dag voorover gebogen achter onze laptop zitten. Zo lang je jong bent, heb je nog niet zoveel last van een zittend beroep. Af en toe voel je je rug wel eens zeuren, maar meestal verdwijnt de pijn vanzelf. Hoe ouder je wordt, hoe gevoeliger deze zone wordt. De dagen dat je met een stijf en gespannen gevoel zit, worden frequenter en frequenter.



Het jong houden van je ruggengraat

Het is belangrijk om bewuster om te gaan met je lichaam. Bewegen is de sleutel, maar dan wel de juíste beweging.  Ook al doe je regelmatig aan crossfit, hardlopen of fitness en ben je bezig met sport. Als het op movement aankomt, komt je wervelkolom bij deze vormen van beweging te weinig aan bod. Hij moet niet alleen kunnen staan als een pilaar, maar ook kunnen bewegen als een slang. Kijk je naar de structuur van een slang, dan zie je dat deze uit alleen een ruggengraat en een kop bestaat, zonder ledematen. Zoals een slang beweegt, kan een mens dat in principe ook. Naarmate we ouder worden ‘verleren’ we echter onze mobiliteit. De pijntjes, problemen en stijfheid komen pas naarmate het lichaam veroudert. Daarom is het belangrijk om de ruggengraat jong te houden.



Rugschool bij Thermae Sports Merchtem

Er zijn tal van kleine dingen die je in je dagelijkse leven kan doen om je wervelkolom in vorm te houden, wil je echter aan je rughygiëne werken onder professionele begeleiding dan kan je bij Thermae Sports Merchtem terecht voor een les rugschool. Deze groepsles heeft als einddoel de belastbaarheid van de wervelkolom te verbeteren via mobilisatie, stabilisatie en versterking van het rug- en buikcorset. 


Thermae Sports Merchtem biedt rugschool ook als teambuildingactiviteit aan. Wens je als werkgever te investeren in de gezondheid van je werknemers? Stuur dan zeker een mailtje naar thermaesports-incentives@thermae.com voor meer informatie of een offerte op maat.

www.thermae.com
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Tesia  Luceri
Tesia Luceri
New|2020-08-21 - 12:47u

Beste,
Graag had ik een offerte gehad voor teambuilding rugschool.
wij zijn een groep van 11 personen. de leeftijden zitten tussen de 30 en 60jaar.
liefst op een donderdag in september.
Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,
Luceri Tesia

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties