Zó breng je je congresbezoeker niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk in beweging!

Zó breng je je congresbezoeker niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk in beweging!

Inmiddels kunnen we de spreuk zitten is het nieuwe roken eígenlijk niet meer horen, maar stiekem weten we ook wel dat er een kern van waarheid in zit. Als je een kantoorbaan hebt dan ontkom je er bijna niet aan, maar ook het gemiddelde congres of evenement breng je zittend door. Dat kan anders! 


Ga je regelmatig een uurtje sporten? Goed bezig! Toch is dat helaas niet genoeg. De nadelige effecten van zitten treden al op na 30 minuten. Die 30 minuten als maximale zittijd is een prima leidraad om je volgende event of congres omheen te bouwen. Ook de gemiddelde aandachtspanne is namelijk niet veel meer dan een klein half uurtje! Hoe? Hotel Papendal geeft 5 tips:



Korte plenaire sessies

Vreemd genoeg duren de plenaire sessies waarin je gasten de meeste informatie te verwerken krijgen vaak ook het langst. Geef je sprekers eens maximaal een half uur de tijd om tot de kern te komen. Of dat wel voldoende is? Kijk maar naar de populaire TED-talks: die duren slechts 18 minuten. Wissel daarna van ruimte. Zo blijven je gasten in beweging én nemen ze meer informatie op. Win-win!



Meer pauze = meer netwerken

Veel congresbezoekers geven netwerken als belangrijkste reden van hun aanwezigheid aan. Wanneer wordt er het meeste genetwerkt? Tijdens de pauzes tussendoor, als iedereen rustig rondwandelt op zoek naar een kop koffie of de lunch. Zorg voor voldoende pauzemomenten met voornamelijk statafels, dan blijven je gasten vanzelf in beweging. 



Interactieve tools

Vraagt het onderwerp van je evenement toch echt om meerdere plenaire sessies? Kies dan voor interactieve tools of een dagvoorzitter die je gasten niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk in beweging zet. Dit kan bijvoorbeeld door gasten uit verschillende rijen met elkaar in gesprek te brengen.



Dynamische zaalopstellingen

Leuk én dynamisch: de meeste congres- en evenementenlocaties zijn hartstikke creatief in hun opties. Subsessies op skippyballen, fietsdesks en zelfs hangmatten behoren tot de mogelijkheden. Misschien nog wel makkelijker: haal een frisse neus tijdens een wandelsessie. 



Plan een sportieve break

Een sportieve break is natuurlijk de ultieme manier om je publiek in beweging te krijgen. Een sportclinic kan een leuke manier zijn om dat zitvlees even in beweging te krijgen. Ben je met een grote groep en wil je liever allemaal bij elkaar blijven? Een Haka zorgt voor actie én inspiratie. 


Bijkomend voordeel? Hoe dynamischer je dagindeling, hoe fitter en aandachtiger je gasten! Meer beweging en afwisseling is dus hét recept voor een succesvol evenement. Meer ideeën voor een creatieve indeling van jouw volgende congres of evenement? Kijk op www.winnendoejezo.nl voor inspiratie!

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties