Geluidsoverlast beperken met mobiele soundwall

Geluidsoverlast beperken met mobiele soundwall

De regelgeving rond geluidsnormen voor evenementen is streng. Als eventorganisator ga je dus best na of je een vergunning voor geluidsoverlast nodig hebt. Die valt onder de milieuvergunning en beperkt het maximaal aantal decibels. Geluidsoverlast inperken kun je ook door een geluidswand te plaatsen.

 

Bakker Groep ontwikkelde deze stevige mobiele geluidswand oorspronkelijk om het lawaai rond boringen in olie- en gasputten te reduceren, maar met deze muur kun je ook geluidsoverlast bij evenementen en festivals beperken. Uit metingen blijkt dat de soundwall tot twintig decibel reduceert.

 

De muur van tien meter hoog vermindert niet alleen het geluid naar de directe omgeving (ook tijdens opbouw en afbouw van evenementen), je kunt hem ook inzetten om een soundclash tussen verschillende podia te vermijden. Tegelijkertijd doet de wand ook dienst als crowdcontrol: om je bezoekers in een bepaalde richting te leiden, om een doorlooproute te creëren tussen verschillende area’s of om zones van elkaar af te schermen.

 

In noodgevallen moeten je gasten vlot weg kunnen. Daarom werd bij de ontwikkeling van deze muur grote prioriteit gegeven aan veiligheid. De soundwall heeft panelen met nooddeuren die kunnen dienen als vluchtweg. De deuren zijn voorzien van een pushbar, ze klappen vlot open. Ook is specifieke verlichting aan de bovenzijde van de wand gemonteerd.

 


Vlotte plaatsing

Bakker Groep heeft een vaste ploeg techniekers die de wand neerzet aan een snelheid van ongeveer 50 tot 75 meter per dag. Ze hebben daarvoor een vrije toegang nodig tot de locatie. Ook moet het terrein redelijk vlak en stabiel zijn.

 

Wil je weten of de geluidsmuur ook geschikt is voor jouw evenement of festival? Meer info over de geluidswand van Bakker Oilfield.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Jouw Family Day op het Domein van de Grotten van Han

Jouw Family Day op het Domein van de Grotten van Han

InviteDesk en Halito! bundelen krachten

InviteDesk en Halito! bundelen krachten

Showbizzleverancier AED Group zoekt overnemer voor mondiale groeisprong

Showbizzleverancier AED Group zoekt overnemer voor mondiale groeisprong

Advertenties