LCD schermen: kopen of huren?

LCD schermen: kopen of huren?

Beurs of event op je planning? De visuele communicatie op punt zetten staat zeker op je lange to-do lijst. Je hebt één of meerdere schermen nodig. Ga je die kopen of huren?

 

Een snelle zoektocht op het internet leert je dit: een 46" LCD scherm kopen bij een elektronicagigant kost drie tot vier keer minder dan een professioneel LCD scherm dat op evenementen gebruikt wordt. Misschien is de verleiding groot om naar de Mediamarkt te rennen? Sta ook even stil bij volgende overwegingen.

 

Waarschijnlijk is het verschil op het eerste zicht, zeker aan de buitenkant, niet onmiddellijk zichtbaar. Schermen voor consumenten, zoals je die koopt bij Mediamarkt of Fnac, zijn wel degelijk van een andere kwaliteit dan hun professionele tegenhangers. Logisch, want professionele LCD schermen moeten zware omstandigheden zoals transport, langdurig gebruik, schokken en temperatuurverschillen aankunnen. Daarom zijn ze gebouwd met hoogwaardigere componenten en beschikken over robuustere behuizingen. Professionele LCD schermen hebben bijvoorbeeld veel sterkere power supplies (zodat ze niet tijdens je event uitvallen), zijn voorzien van meer aansluitingen (handig als er meerdere toestellen op aangesloten worden) en hebben een intern geheugen waar jouw content zo op kan.

 

Dan toch maar kiezen voor een professioneel exemplaar? Bij een verhuurbedrijf van professionele LCD schermen huur je exact wat je nodig hebt voor de periode van jouw evenement. Je hebt ook veel meer keuze in afmetingen en een waaier aan mogelijkheden om de schermen in je beursstand of in het decor te verwerken. Zo kun je net iets anders dan je buurman uit de hoek komen! Met een verhuurbedrijf als partner kan leveren, plaatsen en terug ophalen voor je geregeld worden. En nog belangrijker, technische support is mogelijk. Weet jij hoe je bijvoorbeeld presentaties van twee verschillende laptops naadloos in elkaar kunt laten lopen? Of content simultaan op verschillende schermen kunt tonen en vanop afstand kunt wijzigen? Voor een ervaren videotechnieker is dit gesneden brood en dan ook zo geregeld.

 

 

Waar huren dan?

Novid uit Waarloos heeft meer dan 15 jaar ervaring in het verhuren van professionele LCD en LED schermen. Novid schermen vind je op vele grote evenementen en beurzen in België en de rest van Europa.

 

Bekijk ook het filmpje van Wouter Van Beirendonck, CEO van Novid, over dit onderwerp:

 

 

Meer info vind je op:

www.novid.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Groot scherm huren voor EK 2021? Het is nu of nooit!

Groot scherm huren voor EK 2021? Het is nu of nooit!

INKART zet in op de zomer!

INKART zet in op de zomer!

Vitaliteit in deze tijd! Hoe dan?

Vitaliteit in deze tijd! Hoe dan?

Advertenties