4 creatieve en betaalbare opstellingen met beeld

4 creatieve en betaalbare opstellingen met beeld

Budget is voor bijna ieder evenement niet onbeperkt. De wensen van opdrachtgevers reiken echter wel tot in de hemel. Wat doe je dan?

 

Een standaard opstelling maken die aan alle eisen voldoet? Precies het voorstel maken wat je graag zou willen doen, maar dan tegen een gereduceerde prijs? Of het ontwerp creatief aanpassen zodat het zowel de opdrachtgever als de bezoeker verrast? Sijmen Hoekstra van Showdesign stelt een paar creatieve en betaalbare alternatieve aan:

 • 90graden is totaal anders
  Plaats een scherm eens rechtop. Veel ingewikkelder hoeft het niet te worden. Bij iedere Windows of Apple computer is het eenvoudig om het beeld ook 90graden te draaien. En zelfs in de nieuwe versies van PowerPoint is het een standaard optie om slides in portrait op te maken.
   
 • Meerdere schermen
  TV's geven een schitterend scherp beeld, maar zijn natuurlijk niet heel groot... Maar wat nou als we in plaats van 1 ervoor kiezen om 3, 5 of zelfs 8 schermen op te hangen. Er bestaan al lange tijd kastjes waarmee een beeld gesplitst kan worden in meerdere signalen. Via software kan dan op een eenvoudige wijze exact het juiste gedeelte uit het beeld naar de TV gestuurd worden. Kleine tip: Houd wel even rekening met de content!
   
 • Welk scherm?
  Onlangs kreeg Showdesign een vraag voor een 360graden projectie. Maar de dome tent (waar wij normaal deze projecties in verzorgen was te duur). De evenementen locatie had echter wel hele mooie, industriële witte muren die perfect waren voor projectie. Durf dus soms het scherm achterwege te laten en bouw de rest van de show daar omheen. Zeker in industriële locaties is dat vaak een hele geslaagde optie. Tip: Test dan ook eens met een zwarte dia met alleen een logo of witte tekst erin!
   
 • Platte, maar niet rechte projecties
  Een projector stuurt altijd een recht plaatje uit. Maar dat betekend niet dat het beeld altijd precies binnen die lijntjes plaats moet vinden. Neem dus een stretch doek of een voorwerp met een lichte kleur (bijvoorbeeld pallets). Ook een truss-cirkel met een standaard cirkeldoek werkt erg goed.
www.showdesign.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

19 ongebruikelijke dineropstellingen voor jouw droomevenement

19 ongebruikelijke dineropstellingen voor jouw droomevenement

Top event & wedding influencers om te volgen op Instagram

Top event & wedding influencers om te volgen op Instagram

Live, online én hybride teambuilding-games op nieuwe website The Box Company

Live, online én hybride teambuilding-games op nieuwe website The Box Company

Advertenties