Opdrachtgevers events heel optimistisch over 2018

Opdrachtgevers events heel optimistisch over 2018

De eventsector mag vooruitblikken op een sterk 2018. Dat is de belangrijkste conclusie uit de EventMonitor marktbarometer van eventplanner.be

 

De opdrachtgevers zijn het bijna unaniem eens. 92% (!) verwacht de komende 6 maanden meer te zullen investeren in evenementen. Ook bij de eventbedrijven zelf is de ambitie groot. Daar verwacht 90% te zullen gaan groeien. Dit zijn heel optimistische geluiden en EventMonitor heeft ondertussen een stevig trackrecord als het op marktvoorspellingen over de evenementenbranche aankomt.

 

Blikken we terug op de afgelopen maanden, dan zagen 62% van de evenementenbureaus en -toeleveranciers hun omzet al stijgen. Deze stijgende trend houdt al verschillende kwartalen na elkaar aan. Zoals uit vorige edities van EventMonitor al bleek zijn marketeers overtuigd van de impact van eventmarketing.

 

 

Minder budget per persoon

Hoewel er meer evenementen worden georganiseerd én er meer budget wordt vrijgemaakt, zakt het budget per persoon dat bedrijven bij een event over hebben wel. € 70 per persoon blijft het magische getal (liefst 24% geeft aan dit bedrag per persoon veil te hebben), maar er zijn meer en meer events die het met € 20 à 30 per persoon moeten doen. Het aantal bedrijven dat grotere budgetten spendeert daalt licht.

 

Er is meer

We hebben hier slechts enkele opvallende conclusies bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder. De cijfers uit het onderzoek helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, er boven uitsteekt of iets in te halen heeft.

 

Over EventMonitor

EventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen. EventMonitor is een initiatief van eventplanner.be in samenwerking met de vakverenigingen CLC-Vecta, IDEA, ACC Belgium, BESA, MPI, SITE België en SITE Nederland.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties