Hoe stijgt de impact van je show of presentatie exponentieel?

Hoe stijgt de impact van je show of presentatie exponentieel?

Interessante topics, inspirerende sprekers, een schitterende locatie en goed gevulde goodiebags. Wat ontbreekt er nog op jouw event? Juist, een creatieve set-up om de presentaties van je sprekers te tonen!

 

Dat is één van de specialisaties van Showdesign uit Nijkerk. Sijmen Hoekstra: "wij verrassen onze klanten en hun gasten met bijna 'onmogelijke' effecten. Daar gebruiken we de nieuwste (video)techniek voor die we combineren met creatieve content."

 

Gebruik maken van een groter projectievlak heeft volgens Showdesign veel voordelen. Je kan op die manier de huisstijl van je event echt doorvoeren in de beleving tijdens de presentaties. Bovendien maakt het de integratie van meerdere informatiebronnen (QA applicaties of social media apps) mogelijk. Een grotere projectieruimte zorgt er ook voor dat animaties echt 'tot leven komen' en dat de sponsors op een opvallende manier kunnen schitteren.

 

Enkele van de mogelijkheden:

 • Een grote projectie vormt de achtergrond van de eigenlijke presentatie
  Deze PiP (Picture in Picture) is een eenvoudige oplossing met een spectaculair resultaat. Het scherm moet wel groot genoeg zijn zodat de presentatie nog goed zichtbaar is. En er moet rekening gehouden worden dat de resolutie van het projectiegedeelte kleiner is dan het volledige scherm.
   
 • Verschillende projectoren combineren tot één groot beeld
  Meerdere projectoren combineren tot één groot scherm zorgt voor extra veel ruimte die Showdesign verrassend creatief invult met informatie, beelden, kleuren, ... Het geeft bijzonder mooi effect als de set-up goed uitgevoerd is. De blend (overgang van de ene projector naar de andere) kan namelijk zichtbaar zijn door kleine kleurverschillen in de projector en de lichtinval op het scherm.
   
 • Een scherm opgebouwd uit ledpanelen
  Ledpanelen zijn vaak vierkant en dus perfect geschikt om een enorm scherm mee te bouwen met spectaculaire effecten. Led heeft bovendien bijna geen last van daglicht, wat het ideaal maakt voor zalen met veel (zon)licht inval. De panelen zijn naadloos koppelbaar. Belangrijk is rekening te houden met de afstand tot het publiek want de resolutie van de schermen is afhankelijk van het aantal panelen dat naast elkaar hangt. Ledpanelen worden trouwens stilletjes aan betaalbaarder, al blijft dit in de meeste gevallen wel duurder dan projectie.

 

Tijd om te praten? Meer info vind je op:

www.showdesign.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe maak je je eventprogramma eenvoudiger? (En waarom zou je dat doen?)

Hoe maak je je eventprogramma eenvoudiger? (En waarom zou je dat doen?)

Luchtkwaliteit in eventlocaties? Enquête

Luchtkwaliteit in eventlocaties? Enquête

Mocktails, cocktails of een mobiele winterbar op je event nodig?

Mocktails, cocktails of een mobiele winterbar op je event nodig?

Advertenties