Gratis mobiliteitsadvies voor je evenementGratis mobiliteitsadvies voor je evenement

De GroeneVentScan van OVAM helpt evenementen duurzamer worden. Maat wist je dat je er naast tips & tricks rond afval, materiaal en catering ook advies rond mobiliteit kon krijgen?

 

"Mobiliteit neemt maar liefst tot 80% van de milieu-impact van een festival in! We stimuleren de organisatoren om maatregelen te treffen om zoveel mogelijk bezoekers met de fiets naar het evenement te laten komen. Door het voorzien van voldoende, beveiligde fietsstallingen net aan de ingang van het terrein. Of door fietsers te belonen met een drankbon, een appel of een gratis controle van de bandenspanning van hun fiets. Daarnaast helpen we ook het openbaar vervoer te promoten: duidelijke richtlijnen hierrond op de website maken het festivalgangers gemakkelijker voor deze transportoptie te kiezen. Combinatietickets trein/festival, extra late treinen of speciale bussen maken het nog aantrekkelijker. Voldoende (herbruikbare!) bewegwijzering vanaf het dichtsbijgelegen bus- en treinstation of fietsroute horen hier ook bij. Wie dan toch nog met de wagen komt zetten we aan tot carpoolen via een carpoollink op de website, via goedkopere parkeertickets en dichtbijgelegen parkeerplaatsen", vertelt Kirsten De Mulder van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).

 

Maar niet alleen voor de bezoekers moeten maatregelen worden uitgewerkt; de milieu-impact van de mobiliteit van de medewerkers, artiesten en catering is niet te onderschatten. Daarom adviseert VSV het gebruik van fietsen en electrische wagentjes backstage op het terrein, aankoop van lokale producten voor de eetstanden en het gebruik van kraantjeswater i.p.v. onnodig transport van flesjes water over de baan!

 

Ga zelf aan de slag via www.groeneventscan.be. Extra tips voor duurzame mobiliteit van en naar je evenement vind je op www.mobiwijzer.be

02-08-2017

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Hoe ontdek je de voorkeuren van je bezoekers?Hoe ontdek je de voorkeuren van je bezoekers?
Event-materiaal delen: duurzaam en goedkoopEvent-materiaal delen: duurzaam en goedkoop
Hoe reviews je event of eventbedrijf boosten - InfographHoe reviews je event of eventbedrijf boosten - Infograph
Advertenties

In de kijker

Reviews

Reviews

3 redenen om nu eventlocaties, cateraars, ... te reviewen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Saturday
Meer weer

Vacatures

 1. 11-08Project Coordinator (m/v)
  Event Flooring Services
  Antwerpen
 2. 04-07Project manager
  ExpoGlobal Group
  Antwerpen
 3. 30-06Account Manager Gent
  MaisonRouge
  Oost-Vlaanderen