Een eigen werkplek bij AED Studios voor 195 euro per maand? Welkom in het 'Entertainment Lab'

Een eigen werkplek bij AED Studios voor 195 euro per maand? Welkom in het 'Entertainment Lab'

Ondernemers die op zoek zijn naar een creatieve werkplek in het hart van de entertainment sector kunnen voortaan terecht bij AED Studios in Lint. Met de lancering van het 'Entertainment Lab' wil het bedrijf creatief talent aantrekken die hun commerciële activiteiten in de sector willen ontplooien. Vooral voor jonge ondernemers en startups biedt het platform een betaalbare kant-en-klaar oplossing om hun bedrijf te lanceren, en zich te vestigen in het grootste mediacenter van de Benelux met alle professionele faciliteiten ter plaatse.

 

Het idee ontstond bij twee jonge ondernemers die al langere tijd actief zijn met hun activiteiten op de AED site. Jan Kerckhofs is muzikant en baat zijn eigen concertzaal uit in het complex (Studio 3). Sam De Backer is professioneel fotograaf en beheert met zijn bedrijf 'Event Photographers United' een portfolio van freelance fotografen die, volgens hun specialiteit, worden ingezet voor diverse fotografie-opdrachten. Beide ondernemers vonden met hun idee om andere jonge starters aan te trekken, een luisterend oor bij Glenn Roggeman, CEO van de AED group. "‘Iemand die net afstudeert of als werknemer de stap wil zetten om zelfstandig aan de slag te gaan, wordt al snel geconfronteerd met een aantal financiële obstakels. Investeren in een eigen kantoor en de volledige inrichting ervan is al een groot risico voor iemand die net gestart is, en een lening bij de bank vereist al onmiddellijk een vaste maandelijkse financiële last. Voor een starter is dat niet aangenaam. Ik wil dat creatieve mensen zich kunnen concentreren op het uitbouwen van hun activiteiten en hun netwerk. Ik steun graag dit initiatief van Jan en Sam, want het is een betaalbare oplossing die de startende ondernemer voorziet van alle basisfaciliteiten."

 

Coworking place

'Coworking' wint de laatste jaren aan populariteit. Zeker voor startende ondernemers biedt het concept een brede waaier aan voordelen, zonder een al te zware investering. 'Entertainment Lab' richt zich naar professionals uit de entertainmentindustrie. Reeds vanaf 195 euro per maand, exclusief BTW, kan een bedrijf zich officieel vestigen op de site in Lint. AED Studios voorziet een uitgebreid dienstenpakket zoals de permanente toegang tot de hippe kantoorruimte, een 'flex desk'-werkplek, het gebruik van een professionele vergaderruimte, een eigen brievenbus voor het vestigen van de maatschappelijke zetel, hi-speed internettoegang, het gebruik van het bedrijfsrestaurant of zelfs de fitness, en de gemeenschappelijke kosten voor schoonmaak, elektriciteit en verwarming. Er is geen verplichte duur van het contract, en de opzegtermijn bedraagt slechts één maand. Bedrijfjes die groeien en die achteraf nood hebben aan een volwaardige eigen kantoorruimte, kunnen deze ook vinden bij AED Studios. Er is meer dan 4500 m2 kantoorruimte aanwezig op de site, in units die variëren van 30m2 tot 900m2.

 

AED Studios heeft als locatie heel wat troeven in handen. De site ligt in een rustige en groene omgeving vlakbij het treinstation Kontich-Lint en de fietsostrade Antwerpen-Mechelen. Voor wie met de wagen komt, zijn er 1000 parkeerplaatsen. Van de mobiliteitsproblemen in de grootsteden, ondervinden de bedrijven bij AED Studios geen hinder. Een startende ondernemer profiteert mee van de professionele uitstraling van de site wanneer hij zijn eerste bezoekers en klanten ontvangt. 

 

Filip Van Vlem, PR-verantwoordelijke van AED group, hoopt dat 'Entertainment Lab' ook zal leiden tot professionele synergiën: "We willen ons met AED Studios verder profileren als de ideale locatie voor professionals in de entertainment industrie in de meest ruime zin van het woord. Een initiatief als 'Entertainment Lab' past perfect in onze visie. Creatieve zelfstandigen die hun diensten aanbieden aan de tv-, film-, media- of evenementensector zijn zeer welkom. Ook voor freelancers of professionals uit het buitenland biedt het platform een uitstekende opportuniteit om zich te vestigen in het hart van de Belgische entertainmentsector, vlakbij hun potentiële klanten en opdrachtgevers. Door samen te werken in een inspirerende en professionele omgeving, vinden een aantal ideeën ongetwijfeld hun commerciële weg naar het juiste doelpubliek. Laat het creatieve talent maar komen!"

www.entertainmentlab.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Groot scherm huren voor EK 2021? Het is nu of nooit!

Groot scherm huren voor EK 2021? Het is nu of nooit!

INKART zet in op de zomer!

INKART zet in op de zomer!

Vitaliteit in deze tijd! Hoe dan?

Vitaliteit in deze tijd! Hoe dan?

Advertenties