Febelux lijft nu ook EMA Society in

Febelux lijft nu ook EMA Society in

De Belgische vakvereniging voor de Event Managers, EMA Society, is vanaf heden onderdeel van Febelux. Dit nieuws werd aangekondigd tijdens de jaarlijkse New Years Cocktail van de vereniging.

 

Febelux, Association for the Live Communication Industry, dat vorig jaar nog fusioneerde met Bapco, verzamelde reeds de organisatoren, venues, standenbouwers en leveranciers uit de beurzen- en congressector. Dankzij de fusie met EMA Society komen hier nu ook Event Managers bij. De vakvereniging wil zo zijn ambitie en visie nastreven om heel de sector te verenigen en uit te groeien tot dé referentie in België en Luxemburg voor al wat Live Communication betreft.

 

Frédéric François, voorzitter van Febelux sinds juni 2015, zal deze rol ook in de nieuwe fusie voortzetten. Alleszins tot juni 2017, dan volgen er nieuwe verkiezingen. "We hadden steeds voor ogen om Febelux te laten uitgroeien tot de enige Belux vakvereniging voor iedereen die actief is in de Live Communication. Onze sector kunnen we onderverdelen in drie grote groepen: de beurzen, de congressen en de events. De eerste twee groepen hadden we al verenigd binnen Febelux. We zijn zeer verheugd nu ook de derde pijler te kunnen vertegenwoordigen. De cirkel is nu rond", aldus Frédéric.

 

Uittredend voorzitter van EMA Society, Luc Debusschere: "De voorbije jaren hebben we er meermaals op gewezen dat de belangen van de Event Managers gediend zouden zijn met een nauwere samenwerking of samensmelting met een globalere sectorvereniging. We zijn dan ook verheugd aan te kondigen aan onze leden dat we vanaf heden in de structuur en organisatie van Febelux stappen. We zien het als een groot voordeel dat we nu ook andere collega’s zullen ontmoeten en ervaringen en kennis kunnen uitwisselen."

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Advertenties