Organisator Bal der Bals vrijgesproken in beroepOrganisator Bal der Bals vrijgesproken in beroep

Mathieu De Ruyck (26) is vanmiddag door het hof van beroep in Gent vrijgesproken van gebrekkige medewerking aan de curator. De Gentenaar die in 2013 Bal der Bals organiseerde, ging in beroep tegen zijn beroepsverbod dat hij kreeg naar aanleiding van zijn faillissement in 2013.

 

De Ruyck organiseerde de zeer succesvolle feestjes Bal Du Zoute en Bal van Gent, maar wat begon als een goede bijverdienste, draaide uit op een ravage. De Ruyck werd geconfronteerd met lastercampagnes op sociale media en in 2012 maakte hij verlies met zijn studentenfuif. "Bal der Bals in 2013 moest deze put dichten", aldus de advocaat van De Ruyck tijdens de behandeling van de zaak. "Jammer genoeg werd de zaal op de laatste moment geannuleerd waardoor hij moest uitwijken naar Flanders Expo, wat een veel grotere zaal was."

 

Bal der Bals werd ludiek op sociale media omgedoopt tot Flop der Flops. De drank was enorm duur, het evenement raakte niet uitverkocht en het faillissement drong zich op. In eerste aanleg werd de man al vrijgesproken voor het laattijdig aangeven van het faillissement, ook het hof van beroep oordeelt dat er geen kwaad opzet in het spel was in verband met de aangifte. De eerste rechter oordeelde wel dat de jonge man niet meewerkte met de curator. Hij kreeg hiervoor een celstraf van vier maanden met uitstel en een beroepsverbod van drie jaar. In beroep werd hij vanmiddag echter vrijgesproken.

 

 

Curator

De curator vertelde in het hof tijdens de behandeling van de zaak hoe hij De Ruyck telefonisch niet kon bereiken en maar twee e-mails van de man ontvangen had via een vreemd e-mailadres. Het hof acht dat niet voldoende om De Ruyck een straf op te leggen. Hij werd over de volle lijn vrijgesproken. De Ruyck zelf, die al een tijdlang thuis zit met een depressie, reageert opgelucht: "De rechtszaak en persoonlijke commentaren hebben op mij en mijn omgeving gewogen. Ik ben zeer tevreden met de positieve afloop."

Bron: HLN 31/10 via License2Publish - Photo: stock image istockphoto - 01-11-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

TIP! - Event zelf organiseren of uitbesteden?TIP! - Event zelf organiseren of uitbesteden?
Zo gaan ervaren sprekers om met spreekangstZo gaan ervaren sprekers om met spreekangst
Gigantische flash-advertenties voor je evenementGigantische flash-advertenties voor je evenement
Advertenties

In de kijker

Olympisch Stadion Amsterdam

Olympisch Stadion Amsterdam

De meest inspirerende locatie van Nederland.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 10-02Food & Beverage Assistent
  Kortrijk Xpo Meeting Center
  West-Vlaanderen
 2. 07-02Event medewerker/ activiteiten(bege)leider (m/v)
  Perfect+ Event Productions
  West-Vlaanderen
 3. 07-02Radarwerk zoekt planner
  Radarwerk
  Antwerpen