Waarom je van 'event apps' beter 'instant apps' maakt

Waarom je van 'event apps' beter 'instant apps' maakt

Hoeveel deelnemers hebben je event app gedownload? Hoe lang blijft de app op hun smartphone staan? En hoe vaak openen ze de app nog voor en na je event? Is dat de investering in een event app wel waard? Google heeft een oplossing: Instant Apps.

 

Instant Apps zijn apps die je onmiddellijk kan gebruiken, zonder ze eerst te moeten downloaden en installeren. Je laat je gebruikers met één tik rechtstreeks in de app komen. Ter vergelijking: op het internet tik je op een link en je komt onmiddellijk op de pagina die je hebt aangeklikt. Je hebt maar 1 klik of tik nodig en enkele luttele seconden. Tik je op een link naar een pagina in een app en heb je die app nog niet geïnstalleerd, dan duurt het verschillende tiks en een paar minuten vooraleer je weer verder kan. Met Instant apps is dat verleden tijd, althans op Android telefoons.

 

Instant Apps zijn een soort tussenoplossing. Deze apps zijn een upgrade van je mobiele site of een downgrade van je app, afhankelijk van hoe je het bekijkt. En voor je event super handig. Want Instant Apps counteren meteen het meest gehoorde tegenargument om van je eventapp gebruik te maken: "Ik ga geen app van 90 MB downloaden voor een event van één dag". Met Instant Apps is een download en installatie niet nodig. Je legt een link naar een pagina in de app en de bezoeker komt onmiddellijk daar terecht.

 

De Instant Apps zijn recent door Google in het leven geroepen. Of ze een grote doorbraak gaan kennen is nog niet zeker, maar je blijft deze evolutie best goed opvolgen. Heb je al een event app, informeer dan eens bij je app-bouwer hoe hij naar deze ontwikkeling kijkt en wat hij je kan aanbieden. Wil je een app laten maken, voeg de toepassing van Instant Apps zeker toe in je offerte aanvraag. Apple heeft voor de iPhone voorlopig (nog) geen alternatief.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties