Commotie over bedrijfsfeest op Gentse GrasleiCommotie over bedrijfsfeest op Gentse Graslei

In Gent is er een opmerkelijk debat ontstaan over het inzetten van publieke ruimte voor bedrijfsevenementen. MRG Real Estate mag de Graslei, pal in het toeristische centrum, gedurende 10 dagen innemen voor een bedrijfsfeest en dat voor nog geen 1500 euro.

 

De Gentse Graslei, het brandpunt van het toeristische centrum langs de middeleeuwse haven van Gent, wordt tien dagen lang ingenomen voor een privéfeest van projectontwikkelaar MG Real Estate. Die geeft een walking dinner voor 500 gasten in een grote drijvende tent om de renovatie van het postgebouw te vieren. Dat meldt Het Nieuwsblad. Die privatisering van de toeristische trekpleister kost nog geen 1.500 euro en dat schiet velen in het verkeerde keelgat. Op Facebook roepen mensen op om het feest te gaan 'crashen'. "Gent is van ons", zo klinkt het.

 

"De Graslei is een openbare ruimte en behoort toe aan de Gentenaars. Wij pikken deze uitverkoop (en de platte vercommercialisering van ons stadscentrum) niet, en nodigen onszelf dan ook uit op dit feest", zo staat op de Facebookpagina.

Projectontwikkelaar MG Real Estate betaalt 1.415,33 euro om het water aan de Graslei te mogen gebruiken. De opbouw en de afbraak van de pontons en de tent mogen tien dagen duren. Dat blijkt uit de vergunningen die het agentschap Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) en de Stad Gent uitschreven voor MG Real Estate.

De linkse partij PVDA steunt de partycrash. "Het is onaanvaardbaar dat de openbare ruimte gecommercialiseerd en tijdelijk geprivatiseerd wordt voor een exclusief feestje van projectontwikkelaars en vastgoedbaronnen", zegt Tom De Meester, voorzitter van de Oost-Vlaamse afdeling van zijn partij. "Eender welke toneelvereniging die een zaaltje afhuurt, betaalt meer dan de spotprijs die Real Estate betaalt voor 10 dagen Graslei."

 

Of je nu voor of tegenstander bent, het is een debat dat zeker nog gevoerd zal worden.

 

UPDATE: Gratis bier en frieten voor partycrashers

Organisator Ignace De Paepe heeft de partycrashers warm onthaalt met frieten en bier. Enkele honderden protestanten daagden op en scandeerden onder meer "Gent is van ons". Er werd met bier gegooid en er klonk boegeroep, maar niemand raakte gewond. De Gentse burgemeester Daniël Termont liet al weten dat het feest aan de Graslei 'niet voor herhaling vatbaar' is.

Bron: HLN 05/10 via License2publish / Foto: screenshot Facebook - 06-10-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

TIP! - 8 e-mailmarketing tips voor eventsTIP! - 8 e-mailmarketing tips voor events
The Interactive Hub breidt verder uitThe Interactive Hub breidt verder uit
Vrijwilligers aansturen en je evenement of festival reddenVrijwilligers aansturen en je evenement of festival redden
Advertenties

In de kijker

Event 17

Event 17

Nieuwe award: Beste Idee Award tijdens tweede beursdag van Event 17

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Sunday
Meer weer

Vacatures

 1. 23-02Assistent Projectleider
  Van Ham Tenten & Podia bv
  Noord-Brabant
 2. 23-02Tenten- en Podiabouwer
  Van Ham Tenten & Podia bv
  Noord-Brabant
 3. 23-02Tenten- en Podiabouwer met CE- Rijbewijs
  Van Ham Tenten & Podia bv
  Noord-Brabant