ID&T en ADE presenteren programma over 'Duurzaamheid'ID&T en ADE presenteren programma over 'Duurzaamheid'

Op woensdag 19 oktober barst het Amsterdam Dance Event (ADE) los. Voor de vierde keer zetten ID&T en ADE onderwerpen als duurzaamheid, innovatie en sociale verandering prominent op de agenda tijdens ADE Green.

 

Vertegenwoordigers van toonaangevende festivals en artiesten spreken zich uit over verduurzaming van de festival industrie. Headliners op het programma zijn niemand minder dan Tomorrowland (BE), Shambala (UK), Boom Festival (PT), Roskilde (DK), World's Biggest Guestlist (IN), DGTL (NL), Ieperfest (BE) en Welcome to the Future Festival (NL). Daarnaast spreekt internationale techno held Dave Clarke over verduurzaming van de festivalindustrie.

 

'A Greener Festival Award' is terug

Na een jaar te zijn weggeweest, is 'A Greener Festiva' weer terug om Nederlandse festivals door middel van een ranking van één tot vier sterren te belonen voor duurzame prestaties op het gebied van onder andere afval, energie, transport, catering en communicatie. Tijdens ADE Green worden de Greener Festival Awards uitgereikt aan festivals die bijzonder goed presteren op deze gebieden en het verschil maken in de sector.

 

Open-House lanceert humanitair programma

Open-House lanceert tijdens ADE Green een nieuw programma dat ze ontwikkeld hebben in samenwerking met het Rode Kruis, waarbij festivals worden ingezet als proeftuin voor innovaties die toepasbaar zijn in vluchtelingenkampen. Aan de hand van een panel wordt gekeken naar wat voor verdere mogelijkheden het festival als proeftuin kan bieden om innovatie aan te jagen. Deelnemers zijn Greg Richards (auteur Eventful Cities), Michel Becks (het Nederlands Rode Kruis), Jan Portheine (founder Kartent, winnaar Open-House duurzaamheidsprijs tijdens ADE Green 2015).

 

Zeven Nederlandse festivals presenteren resultaten Green Deal
Vorig jaar tekende Mysteryland, DGTL, Zwarte Cross , Welcome to the Future, Amsterdam Open Air, Extrema, en Into Great Wide Open de 'Green Deal - Waste Free Festivals', om samen te streven naar minder afval en meer recycling. Dit jaar worden de resultaten besproken en gepresenteerd tijdens ADE Green.

 

Verder op de line-up

Emellie O’Brien (Earth Angel, US), de drijvende kracht achter de duurzame filmsets van Spiderman en Noah, geeft een workshop over het bouwen van duurzame decors en podia. Daarnaast vertellen dj's en festivalorganisaties in het panel Dance for a Better World hoe zij actie ondernemen, bijvoorbeeld door hun bereik in te zetten voor maatschappelijke verandering, en te vertellen waarom dit zo belangrijk is en de 'hoe'-vraag beantwoorden. Marianne van der Heijden (NL, Erasmus Universiteit) deed jarenlang onderzoek naar het positieve effect van muziek op het herstel van zieke patiënten. In haar keynote speech ondervind je zelf de positieve effecten van muziek. In het panel over festivalvoedsel wordt gediscussieerd over impact van lokaal, biologisch en vegetarisch voedsel. Babette Porcelijn , schrijfster van het boek 'De Verborgen Impact’, gaat in discussie met DGTL, Welcome to the Future Festival en Ieperfest over de keuze voor lokaal, biologisch en vegetarisch voedsel en de impact die deze keuze heeft op de omgeving.

 

Praktijk gericht

Tijdens ADE Green zijn naast inspiratie ook veel praktijkgerichte programmaonderdelen te vinden voor ieder bedrijf dat stappen wil zetten naar een duurzame organisatie. Initiatieven als de herbruikbare festivalbeker (hard cups) komen aan bod, evenals een verdiepingsworkshop duurzaam event management. Ook geeft Green Events Nederlands tips over waste free festivals en is er een workshop over sanitair, waar wordt uitgelegd dat poep wel eens het nieuwe goud kan zijn. 


www.amsterdam-dance-event.nl/ade-green/

Bron: AED green - 28-09-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Event 17: altijd een goed idee!Event 17: altijd een goed idee!
The Interactive Hub breidt verder uitThe Interactive Hub breidt verder uit
TivoliVredenburg is in bewegingTivoliVredenburg is in beweging
Advertenties

In de kijker

Event 17

Event 17

Nieuwe award: Beste Idee Award tijdens tweede beursdag van Event 17

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Wednesday
Meer weer

Vacatures

 1. 10-02Food & Beverage Assistent
  Kortrijk Xpo Meeting Center
  West-Vlaanderen
 2. 07-02Event medewerker/ activiteiten(bege)leider (m/v)
  Perfect+ Event Productions
  West-Vlaanderen
 3. 07-02Radarwerk zoekt planner
  Radarwerk
  Antwerpen