Sportpaleis en Botanique willen samen Koninklijk Circus uitbatenSportpaleis en Botanique willen samen Koninklijk Circus uitbaten

De nv Antwerps Sportpaleis en Botanique willen samen het Koninklijk Circus uitbaten. Ze hebben een gezamenlijk dossier ingediend bij de Stad Brussel, die de eigenaar is van de concertaal met 2.000 plaatsen. Ook Brussels Expo heeft zich kandidaat gesteld.

 

Botanique, een door de Franse Gemeenschap gesubsidieerde vzw, baat sinds 1999 het Koninklijk Circus uit. Afgelopen voorjaar zegde de stad Brussel de concessie op. Vanaf 1 juli 2017 zou Brussels Expo, uitbater van onder meer de Heizelpaleizen, de zaal uitbaten. Na een klacht van Botanique moest dit besluit ingetrokken worden en moest de stad een openbare oproep doen naar nieuwe uitbaters. De kandidaturen moesten voor eind augustus binnen zijn.

 

De stad heeft twee dossiers binnengekregen, één van Brussels Expo en één van Botanique en Sportpaleis.

 

De samenwerking tussen een Franstalige gesubsidieerde vzw en een Vlaamse commercieel bedrijf is opvallend. "Maar zo vreemd is die situatie niet, integendeel. Het mag duidelijk zijn dat de twee organisaties heel complementair zijn met elkaar en op deze manier elkaar perfect aanvullen om te voldoen aan de door de stad Brussel vooropgestelde criteria", zeggen beide organisaties in een mededeling. Botanique zou in de samenwerking "het artistieke traject voor zijn rekening nemen en erop toezien dat de verankering van het Koninklijk Circus in de Brusselse muzikale scène verzekerd zal zijn."

 

Het Sportpaleis neemt op zijn beurt het management van de zaal op zich. Sportpaleis zou ook voor meer dan drie miljoen euro aan investeringen in de zaal prefinancieren. 

 

Verwacht wordt dat de stad Brussel de concessie in de loop van de maand oktober toewijst.

advertorialBron: Nieuwsblad 10/09 via Licence2publish - 10-09-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Vlaanderen opent jacht op internationale congresgangersVlaanderen opent jacht op internationale congresgangers
Sterke start voor Studio 3 bij AEDSterke start voor Studio 3 bij AED
TIP! - Checklist budget evenementenTIP! - Checklist budget evenementen
Advertenties

In de kijker

Reviews

Reviews

5 redenen om nu eventlocaties, cateraars, ... te reviewen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Wednesday
Meer weer

Vacatures

 1. 12-01Hulpkok banketten
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 11-01Junior Sales
  The Fungroup bvba
  Limburg
 3. 10-01Assistent Hofmeester
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]