Kunstmatig intelligente DJ laat bezoekers muziek op je event bepalenKunstmatig intelligente DJ laat bezoekers muziek op je event bepalen

Twee Utrechtse studenten hebben het helemaal gehad met de muziekkeuze op café’s en besloten daarom om de app Synkick te ontwikkelen.

 

Als organisator of eventlocatie installeer je de speciale muziekspeler op eender welke tablet of laptop met toegang tot het internet en je eigen Spotify Premium of Deezer Pro account. Je sluit die laptop aan op de muziekinstallatie en klaar.

 

Wanneer gasten binnenkomen die de Synkick app geïnstalleerd hebben begint de magie. Via iBeacons herkent de app de locatie en geeft die automatisch de muziekvoorkeur van de bezoeker door aan de afspeellijst. Die voorkeur haalt Synkick uit de Spotify, Soundcloud, ... accounts van de gebruiker. Je bezoeker hoeft de app maar 1 keer te downloaden, Synkick doet de rest. Jij kan als organisator uiteraard zelf bepalen welke genres passen in je concept, waarna de bezoekers hun favoriete muziek die daarin past kunnen horen!

 

De app wordt nog even getest in een café, maar zal daarna op de wereld losgelaten worden. Wil je achtergrondmuziek draaien die bij je gasten past, dan kan de app zeker een mooie extra zijn voor je event. Maar er zijn ook wat nadelen waardoor Synkick de job van een diskjockey volgens ons nog niet meteen helemaal zal overnemen. Een DJ zorgt voor de sfeer wat een computer (nog) niet kan aanvoelen. Bovendien kan een bekende naam voor een grote opkomst zorgen. Anderzijds kunnen je bezoekers met Synkick extra getriggerd zijn en even langer blijven om toch maar hun muziek te horen.

 

De beste manier om het te weten te komen, is het even uit te proberen. We zijn benieuwd hoe Synkick jouw event zal verrijken!

27-05-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Bijzondere manieren waarop technologie jouw evenementen kan versterkenBijzondere manieren waarop technologie jouw evenementen kan versterken
Ultieme kartingrace van het jaarUltieme kartingrace van het jaar
Zeven experts vertellen 'what's now and next' voor congressenZeven experts vertellen 'what's now and next' voor congressen
Advertenties

In de kijker

Reviews

Reviews

5 redenen om nu eventlocaties, cateraars, ... te reviewen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Tuesday
Meer weer

Vacatures

 1. 25-03Sales Manager eventplanner.be - België
  Pink Minds Media bvba
  Antwerpen
 2. 24-03Zelfstandig magazijnier (m/v)
  Event Flooring Services
  Oost-Vlaanderen
 3. 03-03Actieve planner Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]