Kunstmatig intelligente DJ laat bezoekers muziek op je event bepalenKunstmatig intelligente DJ laat bezoekers muziek op je event bepalen

Twee Utrechtse studenten hebben het helemaal gehad met de muziekkeuze op café’s en besloten daarom om de app Synkick te ontwikkelen.

 

Als organisator of eventlocatie installeer je de speciale muziekspeler op eender welke tablet of laptop met toegang tot het internet en je eigen Spotify Premium of Deezer Pro account. Je sluit die laptop aan op de muziekinstallatie en klaar.

 

Wanneer gasten binnenkomen die de Synkick app geïnstalleerd hebben begint de magie. Via iBeacons herkent de app de locatie en geeft die automatisch de muziekvoorkeur van de bezoeker door aan de afspeellijst. Die voorkeur haalt Synkick uit de Spotify, Soundcloud, ... accounts van de gebruiker. Je bezoeker hoeft de app maar 1 keer te downloaden, Synkick doet de rest. Jij kan als organisator uiteraard zelf bepalen welke genres passen in je concept, waarna de bezoekers hun favoriete muziek die daarin past kunnen horen!

 

De app wordt nog even getest in een café, maar zal daarna op de wereld losgelaten worden. Wil je achtergrondmuziek draaien die bij je gasten past, dan kan de app zeker een mooie extra zijn voor je event. Maar er zijn ook wat nadelen waardoor Synkick de job van een diskjockey volgens ons nog niet meteen helemaal zal overnemen. Een DJ zorgt voor de sfeer wat een computer (nog) niet kan aanvoelen. Bovendien kan een bekende naam voor een grote opkomst zorgen. Anderzijds kunnen je bezoekers met Synkick extra getriggerd zijn en even langer blijven om toch maar hun muziek te horen.

 

De beste manier om het te weten te komen, is het even uit te proberen. We zijn benieuwd hoe Synkick jouw event zal verrijken!

27-05-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Oostende een topbestemming voor familiedagenOostende een topbestemming voor familiedagen
The Interactive Hub breidt verder uitThe Interactive Hub breidt verder uit
To The Point Events goes digital @your serviceTo The Point Events goes digital @your service
Advertenties

In de kijker

Singapore

Singapore

Singapore City Gallery - Het verhaal van de opbouw van Singapore

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Tuesday
Meer weer

Vacatures

 1. 10-02Food & Beverage Assistent
  Kortrijk Xpo Meeting Center
  West-Vlaanderen
 2. 07-02Event medewerker/ activiteiten(bege)leider (m/v)
  Perfect+ Event Productions
  West-Vlaanderen
 3. 07-02Radarwerk zoekt planner
  Radarwerk
  Antwerpen