Evenementen moeten zich bewijzenEvenementen moeten zich bewijzen

Tien grote evenementen in Den Haag moeten hun waarde voor de gemeente gaan bewijzen. Anders gaat de geldkraan toe.

 

Grootschalige publieksevenementen zijn belangrijk voor de economie en werkgelegenheid in Den Haag. Daarom investeert de gemeente komend jaar 1.950.000 euro in evenementen. In 2016 ontvangen vijftien grote evenementen een bijdrage. Om ook minder grote evenementen met economische spin off te kunnen ondersteunen wordt daarnaast 250.000 euro uitgetrokken voor het Promotiefonds.

 

De evenementen moeten echter ook geld opleveren voor de stad door bezoekers van buiten te trekken. Tien evenementen moeten dat nog bewijzen; het gaat onder meer om Parkpop, de Tong Tong Fair, de City Pier City Loop, Vlaggetjesdag, het Bevrijdingsfestival en de lokale intocht van Sinterklaas.
 
De evenementen krijgen volgend jaar nog wel subsidie van de gemeente. Zo kunnen ze zich ontwikkelen en rendabeler worden. Lukt dat niet dan hebben ze de tijd om ergens anders geld te vinden. Den Haag maakte dat vrijdag bekend. Het geld dat de gemeente nu investeert komt uit de economiebegroting en is bedoeld om de werkgelegenheid in de stad te verbeteren.

 

De geldkraan zal na volgend jaar niet helemaal dichtgaan. De evenementen worden dan opnieuw beoordeeld. Bovendien kunnen ze misschien geld krijgen uit andere potjes van de gemeente, zoals de cultuurbegroting.

 

Parkpop in het Haagse Zuiderpark trekt jaarlijks ongeveer een kwart miljoen bezoekers. Het is een van de grootste gratis muziekfestivals van Europa. Organisator Ducos krijgt daarvoor 250.000 euro subsidie van Den Haag, ongeveer een kwart van de totale begroting. "Als dat in één keer wegvalt, zou het de nekslag zijn, maar ik denk niet dat het gebeurt. Dat gaan ze niet doen", zei directeur Guus Dutrieux. Het festival is bezig met een vernieuwing. Zo begon vorig jaar een betaald evenement, Night at the Park, op de avond voor Parkpop. "Op de lange termijn willen we zonder subsidie kunnen. Maar dat is nu toekomstmuziek."

 

Een evenement dat zijn waarde al wel heeft bewezen, is Festival Classique. Dat verhuist volgend jaar van de Hofvijver naar Scheveningen. De klassieke voorstellingen worden dan onder meer gehouden in het Kurhaus, op de boulevard en op de Pier.

 

 

Bron: De Telegraaf, Den Haag - 20-12-2015

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Ook zonder diploma kun je een goede eventplanner zijnOok zonder diploma kun je een goede eventplanner zijn
Content ligt voor het oprapen bij events... zonde om niet verder te delen!Content ligt voor het oprapen bij events... zonde om niet verder te delen!
Congrescentrum Orpheus gaat verbouwenCongrescentrum Orpheus gaat verbouwen
Advertenties

In de kijker

Event 17

Event 17

Een frisse nieuwe website voor Event 17.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Wednesday
Meer weer

Vacatures

 1. 12-01Hulpkok banketten
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 11-01Junior Sales
  The Fungroup bvba
  Limburg
 3. 10-01Assistent Hofmeester
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]