Evenementen moeten zich bewijzenEvenementen moeten zich bewijzen

Tien grote evenementen in Den Haag moeten hun waarde voor de gemeente gaan bewijzen. Anders gaat de geldkraan toe.

 

Grootschalige publieksevenementen zijn belangrijk voor de economie en werkgelegenheid in Den Haag. Daarom investeert de gemeente komend jaar 1.950.000 euro in evenementen. In 2016 ontvangen vijftien grote evenementen een bijdrage. Om ook minder grote evenementen met economische spin off te kunnen ondersteunen wordt daarnaast 250.000 euro uitgetrokken voor het Promotiefonds.

 

De evenementen moeten echter ook geld opleveren voor de stad door bezoekers van buiten te trekken. Tien evenementen moeten dat nog bewijzen; het gaat onder meer om Parkpop, de Tong Tong Fair, de City Pier City Loop, Vlaggetjesdag, het Bevrijdingsfestival en de lokale intocht van Sinterklaas.
 
De evenementen krijgen volgend jaar nog wel subsidie van de gemeente. Zo kunnen ze zich ontwikkelen en rendabeler worden. Lukt dat niet dan hebben ze de tijd om ergens anders geld te vinden. Den Haag maakte dat vrijdag bekend. Het geld dat de gemeente nu investeert komt uit de economiebegroting en is bedoeld om de werkgelegenheid in de stad te verbeteren.

 

De geldkraan zal na volgend jaar niet helemaal dichtgaan. De evenementen worden dan opnieuw beoordeeld. Bovendien kunnen ze misschien geld krijgen uit andere potjes van de gemeente, zoals de cultuurbegroting.

 

Parkpop in het Haagse Zuiderpark trekt jaarlijks ongeveer een kwart miljoen bezoekers. Het is een van de grootste gratis muziekfestivals van Europa. Organisator Ducos krijgt daarvoor 250.000 euro subsidie van Den Haag, ongeveer een kwart van de totale begroting. "Als dat in één keer wegvalt, zou het de nekslag zijn, maar ik denk niet dat het gebeurt. Dat gaan ze niet doen", zei directeur Guus Dutrieux. Het festival is bezig met een vernieuwing. Zo begon vorig jaar een betaald evenement, Night at the Park, op de avond voor Parkpop. "Op de lange termijn willen we zonder subsidie kunnen. Maar dat is nu toekomstmuziek."

 

Een evenement dat zijn waarde al wel heeft bewezen, is Festival Classique. Dat verhuist volgend jaar van de Hofvijver naar Scheveningen. De klassieke voorstellingen worden dan onder meer gehouden in het Kurhaus, op de boulevard en op de Pier.

 

 

Bron: De Telegraaf, Den Haag - 20-12-2015

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Event 17: altijd een goed idee!Event 17: altijd een goed idee!
Oostende een topbestemming voor familiedagenOostende een topbestemming voor familiedagen
Nieuwe tool maakt veiligheidscheck evenementenlocaties eenvoudigerNieuwe tool maakt veiligheidscheck evenementenlocaties eenvoudiger
Advertenties

In de kijker

Singapore Tourism Board

Singapore Tourism Board

Trendy hotels en shops in Singapore

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Friday
Meer weer

Vacatures

 1. 10-02Food & Beverage Assistent
  Kortrijk Xpo Meeting Center
  West-Vlaanderen
 2. 07-02Event medewerker/ activiteiten(bege)leider (m/v)
  Perfect+ Event Productions
  West-Vlaanderen
 3. 07-02Radarwerk zoekt planner
  Radarwerk
  Antwerpen